Ben je werkzaam bij een organisatie die zich bezighoudt met beheer en onderhoud, zoals een woningcorporatie of een bouwbedrijf? Dan is de opleiding Technisch Beheerder/Opzichter Onderhoud misschien wel wat voor jou. Tijdens deze opleiding nemen we je mee in het integraal beheer en onderhoud van complexen en geven we je inzicht in wat er komt kijken bij meerjarenonderhoudsplanningen.

 

De opleiding bestaat in grote lijnen uit drie onderdelen: het proces, de communicatie en de techniek. In het procesgedeelte draait het om de meerjarenonderhoudsplanning en alles wat daar mee te maken heeft. Tijdens het onderdeel communicatie leren we je hoe je om moet gaan met (onder)aannemers en met de gebruikers van het vastgoed. Hoe zorg je er nou voor dat de zaken ook echt geregeld worden? Bij de technische modulen gaat het om het conditiemeten van o.a. beton, verf, dak en gevel. Bij die conditiemeting kijken we ook naar de gebrekenlijst van de NEN2767, hoe werkt deze? Daarnaast besteden we natuurlijk ook aandacht aan het thema duurzaamheid en energie.

 

Behalen diploma Technisch Beheerder/Opzichter Onderhoud

De opleiding Technisch Beheerder/Opzichter Onderhoud bestaat uit acht modulen. Om in aanmerking te komen voor het diploma dien je de twee verplichte modulen en minimaal vier technische keuzemodulen met goed gevolg te hebben afgesloten. De module Installatie en Onderhoud bestaat uit 2 submodulen: Elektrotechnisch installaties en Onderhoud en Werktuigbouwkundige Installaties en Onderhoud.

 

 

Je hebt drie jaar de tijd om alle modulen succesvol af te ronden. Die tijd gaat in op het moment dat je je eerste module met goed gevolg hebt behaald. Wil je ook in aanmerking komen voor een certificering bij Sertum, dan adviseren wij je om alle zes de technische modulen te volgen.

 

Doel en werkwijze

Tijdens de opleiding leer je hoe je op een doelmatige en professionele wijze je taken en werkzaamheden als technisch beheerder/opzichter onderhoud voor beheer en onderhoud van vastgoed kunt organiseren en uitvoeren. De theorie wordt aan de hand van het studiemateriaal besproken en toegelicht en je krijgt tevens huiswerk- en studieopdrachten mee.

 

Voor wie?

Personen die werkzaam zijn als opzichter, beheerder of technische/ facilitaire medewerker van:
• Bouwbedrijven/ organisaties in de sector beheer en onderhoud vastgoed;
• Woningcorporaties, rijks-, provinciale- en gemeentelijke overheidsdiensten;
• Zorg en onderwijsinstellingen, kantoorhuisvesting en productie omgevingen;
• Belegging- en beheermaatschappijen;
• Vervoers- en nutsbedrijven;
• Aannemers, installateurs en (bouwkundige) adviesbureaus.

 

Vervolgopleiding

De opleiding Technisch Beheerder/Opzichter Onderhoud maakt onderdeel uit van de leerlijn die we rondom beheer en onderhoud hebben opgezet. De twee andere opleidingen in de leerlijn zijn de Sertum-opleidingen Projectleider Beheer en Onderhoud Vastgoed en de Asset- en Onderhoudsmanager Vastgoed.
Daarnaast is er de opleiding Uitvoerder Onderhoud en Renovatie B&U en je kunt je soft skills verder verbeteren met de trainingen Conflicthantering en Vergadertechniek en Besluitvorming.

 

Toelatingsvoorwaarden

Je hebt:
– Het diploma mbo Bouwkunde op niveau 4 of het diploma van de BOB-opleiding Elementaire Bouwkunde A èn een diploma mbo niveau 4;
– Minimaal 2 jaar werkervaring in renovatie en/of onderhoud;
– Je bent bekend met basisbegrippen van calculatie en begrotingen.

Heb je wel mbo niveau 4 behaald door EVC maar beschik je niet over de diploma’s dan kun je bij BOB een test afleggen. In deze test word je mbo niveau op cognitief niveau bepaald. Voldoe je aan het niveau dan kun je instromen in de opleiding na het behalen van het diploma Elementaire Bouwkunde A. Lees meer over de Test Werk- en denkniveau of neem contact op met de opleidingsmanager.

Denk je te beschikken over de noodzakelijke bouwkundige kennis op minimaal Elementaire Bouwkunde A-niveau. Dan bestaat er een mogelijkheid om deze kennis aan te tonen door het afleggen van een Online Bouwkundetest. Lees meer over de Online Bouwkundetest of neem contact op met de opleidingsmanager.

 

Examen

Behalve de module Sociale vaardigheden in Onderhoud wordt elke module afgesloten met een tentamen. Om in aanmerking te komen voor het BOB diploma ‘Technisch Beheerder/Opzichter Onderhoud’, zal je naast de 2 verplichte modulen, minimaal 4 keuze modulen gevolgd moeten hebben binnen een periode van 3 jaar nadat je je eerste module hebt behaald.

Algemeen Examenreglement
In het Algemeen Examenreglement zijn voorwaarden vastgelegd die gelden voor alle examens, oftewel de spelregels waaraan jij en wij ons dienen te houden. Hier vind je het Algemeen Examenreglement en de Bijlage Examenreglement Technisch Beheerder/Opzichter Onderhoud.

Herkansing
Indien je niet slaagt voor een examen dan kom je meestal in aanmerking voor een herkansing. Hiervoor krijg je vanuit de BOB een uitnodiging. Voor deze herkansing moet apart worden aangemeld en betaald. Voor de tarieven van herkansingen kun je contact opnemen met jouw contactpersoon.

 

Vrijstelling en annuleren

Procedures vrijstelling
Het is mogelijk om vrijstellingen aan te vragen voor een module/examen van een opleiding van BOB. Wil je weten of je in aanmerking komt? Stuur dan een e-mail naar de contactpersoon van de betreffende opleiding. Vrijstelling modules opleiding TBO Download procedure/aanvraagformulier vrijstelling Technisch Beheerder/Opzichter Onderhoud.

Annuleren
Indien je genoodzaakt bent jouw deelname aan een examen te annuleren, dan kun je dit mailen naar de contactpersoon van de opleiding. Let daarbij goed op de annuleringsvoorwaarden, er kunnen kosten verbonden zijn aan een afmelding.

Annuleringsvoorwaarden
Wanneer je cursist bent die voor de eerste keer gaat deelnemen en een examen wenst te annuleren:
– Betaal je € 50 administratiekosten wanneer dit binnen 3 weken voor de dag van het examen plaatsvindt.
– Betaal je bij een volgende afname de herkansingskosten wanneer dit op of na de dag van het examen plaatsvindt.

Wanneer je een herkanser bent en een examen wenst te annuleren:
– Betaal je alle kosten wanneer dit op of na de dag van het examen plaatsvindt;
– Betaal je 50% van de kosten en € 50 administratiekosten wanneer je dit binnen 3 weken voorafgaande aan de dag van het examen doet;
– Betaal je € 50 administratiekosten wanneer je dit tot uiterlijk 3 weken voor de dag van het examen doet.

 

Prijs en inschrijven

De prijs is excl. BTW en incl. lessen, tentamen, syllabus, eventuele boeken en verblijf. Het verblijf bestaat uit o.a. koffie, thee, lunch, diner en eventueel overnachting (overnachting alleen bij training). Kijk voor de actuele prijs bij de afzonderlijke modulen.

Inschrijven is mogelijk via de afzonderlijke modulen te starten met:
Basis Technisch Beheer en Onderhoud
Sociale vaardigheden in Onderhoud

Technische keuzemodulen:
Beton en Onderhoud
Dak en Onderhoud
– Installatie en Onderhoud: bestaat uit 2 submodulen:
o Elektrotechnisch installaties en Onderhoud
o Werktuigbouwkundige Installaties en Onderhoud
Verf en Onderhoud
Vochtproblemen en Onderhoud
Gevel en onderhoud

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

079 - 325 24 50

info@bob-kob.nl