“De opleiding Technisch Beheerder Onderhoud helpt mij in de rol van deskundig adviseur”

Eerst koos Wesley de Ruiter het pad van de elektrotechniek. Gaandeweg bleek hij zich echter meer thuis te voelen in het vastgoed. Altijd open voor uitdagingen, volgde hij de leerlijn Technisch Beheerder/Opzichter Onderhoud bij BOB-KOB naast zijn baan als manager vastgoed.

Wesley de Ruiter

Wesley werkt bij Huisman Etech Experts in Druten, dat elektrotechnische installaties in diverse sectoren engineert, installeert en onderhoudt. In een eerdere rol als manager Services had hij onder andere veel contact met woningbouwcorporaties, vastgoedbeheerders en vastgoedmanagers bij gemeenten. “Naarmate ik de problematiek van deze gesprekspartners leerde kennen, groeide mijn interesse voor vastgoed. Tegelijkertijd vroeg het werkveld of wij één aanspreekpunt konden leveren voor alle W-, E- en bouwkundige installaties. Dat klonk mij als muziek in de oren. Zo werd ik manager van de nieuwe afdeling vastgoedbeheer.”

Alle onderhoudstaken en inspecties die bij gebouwen horen, vallen onder Wesley. Hij stuurt Huismans eigen club E-monteurs aan, maar ook de E-, W- en bouwkundige partners die klanten naar keuze inzetten. “Om ons vastgoedbeheer verder uit te bouwen, was meer kennis nodig. Zo kwam ik in januari 2019 uit bij de opleidingen van BOB-KOB, die helemaal op mijn doelgroep gericht zijn, namelijk: gemeenten, woningcorporaties en vastgoedbeheerders. Een ideale basis om een deskundige gesprekspartner te worden.”

Totaalbeeld scherp

Na Elementaire Bouwkunde A volgde Wesley de leerlijn Technisch Beheerder/Opzichter Onderhoud. Het diploma is bijna binnen en de opgedane kennis helpt enorm in de praktijk: “Onze afdeling is in ontwikkeling. Van diverse relaties gaan we het technisch beheer grotendeels overnemen. Dan is het fijn om een brede bouwkundige achtergrond te hebben.” Nog een voorbeeld: “Bij overleg met een woningcorporatie over meerjarige onderhoudsplanningen heb ik nu het totaalbeeld scherp. Voorheen haakte ik daar helaas snel op af. En bij meerjarenbegrotingen kan ik mijn gesprekspartners adviseren over kosten en budgetten. Samen met de klant richt ik een begroting ideaal in.”

De lessen van BOB-KOB bevallen hem goed: “Je krijgt volop praktijkvoorbeelden en de lesstof is actueel omdat de docenten uit de praktijk komen. Echt een pluspunt. De modules bieden een prima basis om tafelgesprekken te kunnen voeren waar schilders of loodgieters bij zitten. Zonder het werk zelf te hoeven kunnen; precies hoe ik het wil. Ook medestudenten zijn enthousiast. Bovendien staat BOB-KOB open voor opbouwende kritiek.”

Hoe combineert Wesley zijn opleiding met een jong gezin en een fulltime baan? “Vol energie. Als je iets wilt, moet je ervoor gaan.” Dit najaar wil hij de opleiding Asset- en Onderhoudsmanager volgen, eveneens bij BOB-KOB. “Zo hoop ik de belangen van gesprekspartners nog breder te kunnen behartigen. Wij zijn een commerciële organisatie, maar bij woningcorporaties en gemeentes spelen maatschappelijke factoren een grote rol. Ik wil de brug daartussen slaan.”

Publicatiedatum: 21 januari 2021

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

088 425 63 00

info@bob-kob.nl