Toon je kennisniveau aan

Beschik je, voor de opleiding die je wilt volgen, niet over het vereiste diploma, maar denk je wel over de benodigde kennis te beschikken? We hebben diverse testen waarmee je jouw kennisniveau kunt aantonen. Na het slagen voor de test kun je alsnog deelnemen aan jouw opleiding. Daarnaast maken wij voor diverse opleidingen gebruik van wetenschappelijke onderbouwde persoonlijkheidstesten, zogenaamde assessments.

Test voor aantonen mbo/hbo werk- en denkniveau

Als je niet beschikt over een mbo-/hbo-diploma kun je mbo/hbo werk- en denkniveau aantonen met behulp van een test.
1. Ben je onlangs getest, bijvoorbeeld voor een nieuwe functie, en is daarin getoetst op mbo/hbo werk- en denkniveau? Dan kun je deze ter beoordeling voorleggen aan onze assessor (mits deze test nog geldig is).
2. Je kunt je ook door ons laten testen. Wij nemen dan een betrouwbare test af die een indicatie geeft van jouw werk- en denkniveau. Hier is gekozen voor een korte test met lage kosten. Het kan zijn dat, in enkele gevallen, de test onvoldoende zekere uitslag geeft. Dan zal alsnog een uitgebreidere test afgenomen moeten worden.

Kosten
De kosten van de korte test bedragen € 175,- (excl. 21% btw). De kosten van een eventuele vervolgtest zijn afhankelijk van de af te nemen test en worden vooraf voorgesteld aan de opdrachtgever.

Organisatie/procedure
Wil je deelnemen aan de test of heb je hier vragen over? Neem dan contact met ons op. De contactpersonen met telefoonnummers en e-mailadressen vind je op onze site bij de betreffende
opleiding.

De test kan op ons kantoor in Zoetermeer afgenomen worden. Er is ook een mogelijkheid dat dit bij jouw werkgever gebeurt. Het afnemen van de test gaat dan als volgt. Bij de opdrachtverstrekking wordt aan jou gevraagd een contactpersoon bij de afdeling P&O kenbaar te maken. Deze persoon ontvangt van ons de testinstructie, test en antwoordformulier en wordt verantwoordelijk voor de correcte afname van de test. (Procedure, rustige ruimte, tijdsduur en middelen.) De contactpersoon retourneert de ingevulde test en je wordt op de hoogte gesteld van de resultaten en je bent ook eigenaar van de resultaten.

Online Bouwkundetest

De Online Bouwkunde test bestaat uit 42 vragen, waarvan 33 meerkeuze vragen en 9 open vragen. Met de test kun je aantonen dat je over voldoende bouwkundige basiskennis beschikt om aan één
van de toelatingseisen van onderstaande opleiding(en) te kunnen voldoen. Blijkt uit de test dat de kennis niet voldoende is, dan kun je je bouwkundige kennis op niveau brengen door het behalen van het diploma van de opleiding Elementaire Bouwkunde A.

Kosten
De kosten voor deze test bedragen € 175,- (excl. 21% btw).

Organisatie/procedure
De inloggegevens worden toegestuurd aan de contactpersoon van jouw afdeling P&O. Je maakt onder toezicht van de contactpersoon de online bouwkundetest. Wil je deelnemen aan de test of heb
je hier vragen over? Neem dan contact met ons op. De contactpersonen met telefoonnummers en e-mailadressen vind je op onze site bij de betreffende opleiding.

Relevante werkervaring en parate kennis

Als jouw ABW 1-diploma ouder dan 5 jaar, is het van belang dat jouw parate kennis en kunde actueel is in verband met toelating tot de ABW 2-opleiding. Ook als je tussen de 1,5 jaar en 2 jaar werkervaring hebt na het behalen van ABW 1-diploma, en dus niet voldoet aan de eis van het Curatorium van 2 jaar werkervaring, is aantoonbare parate actuele kennis van belang.
Je kunt deze kennis aantonen met de online test Parate Kennis Wet- en Regelgeving die bestaat uit 6 onderdelen.

Kosten
De kosten voor deze test bedragen € 175,- (excl. 21% btw).

Organisatie/procedure
Wil je deelnemen aan de test of heb je hier vragen over? Neem dan contact met ons op. De contactpersonen met telefoonnummers en e-mailadressen vind je op onze site bij de betreffende
opleiding.

Assessments

Wij hebben de afgelopen jaren diverse testen ontwikkeld voor onze opdrachtgevers, naast bovengenoemde testen maken wij voor diverse opleidingen gebruik van wetenschappelijke onderbouwde persoonlijkheidstesten. Deze kunnen gekoppeld worden aan de gewenste vaardigheden voor een functie, waardoor er inzicht ontstaat tussen de functiegeboden Vaardigheden, Attitude en Kennis (VAK). Dit doen wij onder de naam VAKprofiel bouw. Met VAKprofiel bouw kunt u de benodigde competenties voor functies als uitvoerder en werkvoorbereider (zowel B&U als Infra) snel inzichtelijk maken. Nieuw aan het systeem is dat niet alleen de gedragscompetenties meetbaar gemaakt kunnen worden maar ook functiegebonden kennis en -kunde zoals kennis en inzicht op het gebied van beheersaspecten, planning, kosten en productiviteitsbeïnvloeding. Het verkregen profiel van de medewerker kan worden vergeleken met een vooraf samengesteld profiel.

Wil je meer weten over deze persoonlijkheidstesten? Neem dan contact met Patrick van Leeuwen of André Smits via 088 425 63 00 of via incompany@bob-kob.nl.

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

088 425 63 00

info@bob-kob.nl