Van technisch beheer en onderhoud tot energetisch renoveren

Met onze opleidingen, workshops en trainingen bedienen we al jaren woningcorporaties in heel Nederland. De zeer gewaardeerde opleiding Technisch Beheerder/Opzichter Onderhoud is daar de bekendste van. Daarnaast zijn er de opleidingen Vastgoedbeheer, korte cursussen op het gebied van o.a. het Besluit bouwwerken leefomgeving, Bouwfysica in de praktijk en duurzaamheid.

Energetisch renoveren

Ga je aan de slag met duurzaamheid? Wij ook!

We hebben diverse trainingen op het gebied van verduurzamen van de bestaande woningvoorraad.

In juni 2020 is het essay ‘Een zachte landing’ gepubliceerd. Het essay is het openbare eindrapport van onderzoeksproject ‘de Kennisversnelling’. Dit onderzoeksproject heeft als doel om de energietransitie in de bestaande woningbouw te versnellen, met name via (vernieuwing van) de kennisinfrastructuur die uitvoerende partijen in de woningbouw van nodige kennis voorziet. Door ‘de Kennisversnelling’ leren kennisorganisaties in de kennisinfrastructuur hoe zij essentiële kennis op het gebied van ‘anders samenwerken en organiseren’ (niet) kunnen overbrengen op woningcorporaties en aanbieders van woningrenovaties met hoge energieambities

Om de kans op succesvolle renovaties met hoge energieambities te vergroten, wordt in het essay een aantal aanbevelingen gedaan, die geïllustreerd staan op de bijbehorende praatplaat. Aanbevelingen voor kennisorganisaties over onder andere het (belang van) het werken met bestuurders van woningcorporaties en aanbieders van renovatieconcepten.

Bouwkundige kennis en soft-skills

Voor wie nog geen bouwkundige kennis heeft zijn er de opleidingen Elementaire Bouwkunde A en B. Daarin leer je hoe een huis van A tot Z in elkaar zit. Ook helpen we je om aan je communicatie vaardigheden te werken met onze soft-skills trainingen.

Maatwerk voor woningcorporaties

Uiteraard is het ook mogelijk om meerdere medewerkers tegelijk op niveau te brengen door een opleiding incompany uit te voeren. Al onze opleidingen en cursussen kunnen op maat gemaakt worden en worden afgestemd op de wensen van de organisatie.

Technisch Beheerder/Opzichter Onderhoud

Met goed beheer en onderhoud aan gebouwen zorg je ervoor dat de gebouwen goed blijven functioneren en veilig blijven voor de gebruikers. Een goed gedetailleerde onderhoudsplanning, voor korte en lange termijn, plant het noodzakelijke onderhoud en voorkomt daarmee financiële verrassingen. Een meerjarenonderhoudsplanning geeft een duidelijk overzicht en inzicht van wat moet gebeuren, welke kosten daarmee gemoeid zijn en behoedt je voor verrassingen. Op deze werkzaamheden word je in de opleiding Technisch Beheerder/Opzichter Onderhoud voorbereid. Met dit diploma kun je jouw werkzaamheden op het gebied de dagelijkse mutaties en middenlange termijn onderhoudsplanning verder optimaliseren.

Vastgoedbeheer

De komende jaren wordt een grote transformatie verwacht op het gebied van woningbouw. Bestaande en nieuwe voorraad moet verduurzaamd worden. Dit vraagt om inzicht in de huidige voorraad en verkenning naar de mogelijkheden om je managers of bestuurders het juiste besluit te laten nemen. Afhankelijk van je opleidingsniveau kun je de opleiding Projectleider Beheer en Onderhoud Vastgoed of Asset-en onderhoudsmanagement Vastgoedbeheer gaan doen. Je krijgt inzicht in vastgoedstrategie, onderhoudsbeleid, het totale beheer- en het onderhoudsproces. Voor organisaties die zich verder willen professionaliseren is er de Masterclass Asset-en onderhoudsmanagement om meer richting en sturing te kunnen geven aan de vastgoedbeheerorganisatie.

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

088 425 63 00

info@bob-kob.nl