“Nu heb ik alle kennis in huis om door te groeien tot assistent uitvoerder.”

Wil jij, als timmerman of beginnend assistent uitvoerder bij B&U-projecten, aan jezelf bouwen om een vakspecialist te worden? Deze opleiding geeft jou precies de juiste handvatten! Je leert om te plannen, bestekken en tekeningen te lezen en een start te maken met de partners die in de uitvoering betrokken zijn. Je verdiept je in de kwalificatie van bestek en tekeningen, contracten, algemene voorwaarden, Arboregels en veiligheid. Ook gaan we in op de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de partners in de bouw.

Jouw eigen projecten en wat je wilt leren staat daarbij centraal. Je krijgt alle ruimte om te oefenen met de belangrijkste taken van de assistent uitvoerder. Je zult zien dat je enorm groeit in je functie als meewerkend/assistent uitvoerder en dat je alle nieuwe kennis meteen in de praktijk kunt gebruiken. Je gaat ook op werkbezoek bij één of meerdere projecten. Na afloop van de opleiding heb jij een goede totaalvisie op het gehele bouwproces.

Inhoud

Vakinhoudelijk
• Vastleggen algemene informatie over het project.
• Planning & werkorganisatie.
• Kwaliteit & veiligheid.
• Administratie.

Sociale vaardigheden
• Doelgericht communiceren en aansturen.
• Instrueren: zo doe je dat.
• Alles over de toolboxmeeting.
• Persoonlijke ontwikkeling.
• Omgaan met tijd en klachten.

Voor wie?

Je kunt deze opleiding volgen als je timmerman bent bij een aannemings- of bouwbedrijf in de B&U-sector en wilt doorgroeien tot assistent uitvoerder. Het liefst heb je al een mbo-diploma bouw op niveau 3 op zak. Zo niet, schrijf je dan toch in en vul het digitale intakeformulier in dat je per e-mail ontvangt. We kunnen dan samen kijken of deze opleiding goed bij jou past.

Werkwijze

We werken met voorbeeldprojecten en jouw eigen ervaringen uit de praktijk. De oefeningen en cases zijn hierop afgestemd. Je volgt om de week een lesdag, waarna je het geleerde in je eigen werk gaat toepassen. Bij de volgende bijeenkomst bespreek je met je medecursisten hoe dit ging. We bezoeken bij deze opleiding ook een bouwplaats en je krijgt twee persoonlijke coachgesprekken.

Afronding

Je sluit deze opleiding af met het maken van eindopdrachten. Deze worden na een positieve beoordeling, tijdens een presentatie verdedigd. Geslaagden ontvangen het branche-erkende diploma Meewerkend/Assistent Uitvoerder B&U.

Vervolgopleidingen

Uitvoerder B&U Groot
Uitvoerder B&U Kleinschalige Bouw
Uitvoerder Onderhoud en Renovatie B&U
Zie ook de schema’s Functiegericht B&U Groot en Functiegericht B&U Klein