“Je leert projecten professioneel te managen en te beheersen.”

Wil jij als (beginnend) projectleider in de kleinschalige bouw een zwaargewicht worden? Deze opleiding geeft je precies de juiste handvatten! Je leert de bedrijfsvoering van de organisatie te coördineren en projecten te sturen op geld, risico’s, organisatie, tijd, informatie, contract en kwaliteit. Ook krijg je inzicht in het administratieve proces, leer je problemen te voorkomen en te beheersen en de gevolgen van projectplanningen op de bedrijfsvoering helder te maken. Daarbij krijg je de (gedrags)vaardigheden mee die bij een professionele projectleider horen.

De sociale vaardigheden en vakinhoudelijke kennis die je opdoet, kun je direct naar je eigen projecten vertalen. Hierdoor maak je een enorme groei in je rol als projectleider en kun je projecten op een verantwoorde manier managen en beheersen: niet alleen op de bouw, maar ook met de klant en alle andere stakeholders. Na afloop kun jij zelfstandig kleinschalige onderhouds-, renovatie, verbouw- en nieuwbouw projecten aansturen en kun jij als ‘rechterhand van de directie’ optreden.

Inhoud

Vakinhoudelijk
• Projectmanagement.
• Kostenmanagement.
• Juridische aspecten.

Sociale vaardigheden
• Gesprekstechnieken.
• Leidinggeven en presenteren.
• Commerciële gesprekken voeren.
• Jouw persoonlijke ontwikkeling, met actieplan.
• Alles over de STARR-methodiek.

Voor wie?

Je kunt deze opleiding volgen als je (beginnend) projectleider bent bij een klein(er) aannemings- of bouwbedrijf in de B&U-sector of wanneer je als uitvoerder graag de projectleiding in wilt. Je hebt al een mbo-diploma bouwkunde op zak en minimaal drie jaar ervaring in de uitvoering en/of werkorganisatie of calculatie. Zo niet, schrijf je dan toch in en vul het digitale intakeformulier in dat je per e-mail ontvangt. We kunnen dan samen kijken of deze opleiding goed bij jou past.

Werkwijze

We werken met voorbeeldprojecten en jouw eigen ervaringen uit de praktijk. De oefeningen en cases zijn hierop afgestemd. Je volgt om de week een lesdag, waarna je het geleerde in je eigen werk gaat toepassen. Bij de volgende bijeenkomst bespreek je met je medecursisten hoe dit ging.

Afronding

De opleiding wordt afgesloten met het maken van eindopdrachten. Deze worden na een positieve beoordeling, tijdens een presentatie verdedigd. Geslaagden ontvangen het branche-erkende diploma Projectleider B&U Kleinschalige Bouw.

Vervolgopleiding

Leergang Bedrijfsleiding