“Goede opleiding, met deskundige en praktisch ingestelde leraren uit de praktijk.”

Wil jij jouw operationele managementvaardigheden naar een volgend niveau tillen? En wil je dit samen doen met andere startende managers? Dan is dit de perfecte leergang voor jou! Met de Leergang Bedrijfsleiding groei je vanuit je specialistische rol naar die van een bredere, integrale manager. Je ontwikkelt vooral kennis en vaardigheden die jou helpen om het functioneren van een bedrijf te begrijpen.

Behalve je bedrijfskundige kennis en vaardigheden verbeter je ook jouw persoonlijke effectiviteit, zodat je goed sturing kunt geven aan een organisatie of organisatieonderdeel. Je leert om verschillende disciplines aan te sturen op het gewenste abstractieniveau, met oog voor de complexiteit van de bedrijfsvoering. Doelstelling is jouw algemeen bedrijfskundig inzicht in samenhang met omgevingsfactoren te vergroten, waarbij je dit combineert met effectief management.

Inhoud

De leergang kent de volgende onderwerpen:

Voor wie?

Dit ontwikkeltraject is perfect als je een (startende) manager/bedrijfsleider bent met een beperkte ervaring in deze rol (nul tot drie jaar) en je managementvaardigheden wilt verbeteren. Je bent in het bezit van een hbo-diploma bouwkunde of civiele techniek. Zo niet, schrijf je dan toch in en vul de digitale vragenlijst in die je krijgt toegestuurd. We kunnen dan samen kijken of deze opleiding goed bij jou past.

Werkwijze

Je volgt inspirerende bijeenkomsten van specialisten en werkt in maatschap aan een ondernemersplan voor je eigen organisatie. Vervolgens werk je een verbeterproject uit voor je eigen bedrijf, waarbij de verschillende onderwerpen van de opleiding samenkomen. Dit vormt je eindopdracht. Tijdens de module Persoonlijke effectiviteit staan jouw leerdoelen centraal en volg je een individueel coachingstraject waarin jouw groei als manager centraal staat.

Afronding

Je sluit deze opleiding af met het maken van een eindwerkstuk. Bij een positieve beoordeling ga je dit werkstuk tijdens een presentatie verdedigen. Als je slaagt, ontvang je het branche-erkende diploma Leergang Bedrijfsleiding en het bijbehorende post-hbo-diploma.