“Je krijgt een helicopterview van wat vastgoedbeheer is”

Ben je toe aan de volgende stap in je carrière? Na de opleiding Technisch beheerder/Opzichter onderhoud kun je je verder ontwikkelen tot Projectleider Beheer en Onderhoud Vastgoed.

Als Projectleider Beheer en Onderhoud Vastgoed organiseer, coördineer, begeleid en controleer je onderhoudsmaatregelen volgens een meerjarenonderhoudsplanning, jaarlijkse onderhoudsplannen en niet gepland onderhoud. Je bent in staat om een projectorganisatie of onderzoeksproject op te zetten en je kunt resultaten van projecten of specialistische onderzoeken rapporteren en presenteren.

Je werkt samen met- of ondersteunt de Asset- en Onderhoudsmanager Vastgoed (Sertum: adviseur) bij de definitie van onderhoudsplannen en de identificatie van de benodigde middelen voor de uitvoering, de projectleiding, de controle en de analyse van budgetafwijkingen. Ook doe je voorstellen voor verbetering met betrekking tot kwaliteit, beschikbaarheid, betrouwbaarheid, onderhoud en veiligheid van het object.

In deze opleiding leer je:

Inhoud

De inhoud en opzet van de opleiding is als volgt:

Inleiding Beheer en onderhoud vastgoed

Beheer en onderhoudsprocessen voor instandhouding

Project- en bouwmanagement

Contractmanagement en beheer en onderhoud

Examentraining

Voor wie?

Je kunt meedoen aan de opleiding als je tenminste 2 jaar ervaring in het vakgebied technisch beheer en onderhoud van vastgoed hebt en/of in het bezit bent van het diploma van de opleiding ‘Technisch Beheerder/Opzichter Onderhoud’. Daarnaast ben je bijvoorbeeld werkzaam bij Vve-beheer, een woningcorporatie, zorgvastgoed, overheidsdienst, ingenieur- en adviesbureau, aannemer enz. Zo niet, schrijf je dan toch in en vul de digitale vragenlijst in die je krijgt toegestuurd. We kunnen dan samen kijken of deze opleiding goed bij je past.

Werkwijze

Je hebt toegang tot alle informatie over de opleiding op de online leeromgeving van BOB-KOB. In de lessen wordt de theorie aan de hand van het studiemateriaal en presentaties besproken en toegelicht. Er is veel ruimte voor het behandelen van de eigen praktijksituaties. Tevens word je voorbereid op het examen en krijg je een communicatietraining gericht op rapporteren en presenteren.

Afronding

Na afloop ontvang je een bewijs van deelname.

De opleiding kan worden afgesloten met een examen dat wordt georganiseerd onder auspiciën van de BOB-KOB-examencommissie.

Geslaagden ontvangen het BOB-KOB-diploma ‘Coördinator’. Dit certificaat biedt je de mogelijkheid om je in te schrijven in het Sertum ‘Coördinator’ register (zie www.sertum.nl ).

Vervolgopleiding

Asset- en Onderhoudsmanager Vastgoed
• Diverse soft-skills en vak- of kennisgerichte opleidingen