Wil je je weg leren vinden in de bouwwereld? Leer de bouwtaal spreken en krijg een brede basiskennis over het bouwen.

Als je veel in aanraking komt met bouwers, architecten, aannemers, projectontwikkelaars, vastgoedbeheerders, bouwfysici of toeleveranciers en je hebt geen bouwkundige achtergrond, wil je begrijpen waar ze het over hebben. Met de opleiding Elementaire Bouwkunde A leer je de basisbeginselen in de bouw. Je leert in korte tijd de meest elementaire kennis van het bouwproces en de bouwtechniek. Zo komt de totstandkoming van een bouwwerk aan bod, maar ook welke productiemethode wordt toegepast in (moderne) woningbouw en wat de belangrijkste eigenschappen zijn van de meest voorkomende bouwmaterialen. Daarnaast leer je bouwkundige tekeningen op hoofdlijnen lezen en interpreteren, leer je verschillende bouwdelen kennen en weet je uit welke materialen deze zijn samengesteld.

STAP-budget
Voor de opleidingen die in oktober van start gaan, kun je op 3 juli en 1 september het STAP-budget aanvragen. Wil je gebruikmaken van het STAP-budget?
Vermeld op het inschrijfformulier in het opmerkingenveld ‘STAP-budget’. Je krijgt het STAP-aanmeldbewijs dan via e-mail opgestuurd.

Middag/avond
De opleiding EB/A vindt in de avonduren plaats, maar we hebben nu een opleiding gepland die al in de middag begint en tot ’s avonds doorgaat. Je hebt bij deze opleidingen om de week les. De opleiding staat gepland in Utrecht op 30 oktober.

Voor wie?

Je hebt in je werk met bouwtechniek en het bouwproces te maken, maar hebt geen bouwkundige vooropleiding genoten.

Als je geen bouwkundige vooropleiding hebt gehad en je wilt je ontwikkelen tot Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht of als Technisch Beheerder/Opzichter Onderhoud is de opleiding Elementaire Bouwkunde A beslist iets voor jou!

Inhoud

Werkwijze

Je hebt toegang tot alle informatie over de opleiding in de online leeromgeving van BOB-KOB.
In de lessen wordt de theorie aan de hand van het studiemateriaal en presentaties besproken en toegelicht. Er is veel ruimte voor het behandelen van praktijksituaties.

Tijdens vrijwel elke avondbijeenkomst wordt aan de hand van een werkelijk gebouwd woningbouwproject tijd besteed aan het leren lezen van bouwkundige tekeningen. Bij de laatste bijeenkomst wordt een bezoek gebracht aan een bouwplaats. Ook word je tijdens de laatste bijeenkomst voorbereid op het examen. Er wordt voor deze opleiding de nodige zelfstudie verwacht.

Afronding

De opleiding wordt afgesloten met een examen. Als je de opleiding met succes afrondt krijg je het diploma Elementaire Bouwkunde A, erkend door Bouwend Nederland.

Vervolgopleiding