VisueelTeamwork

Projectdoelen en teamambities zijn het bestaansrecht van elk team. Het verbindt de teamleden met elkaar en zorgt voor focus. Of deze doelen en ambities werkelijkheid worden is het gevolg van de wijze waarop het team samen het proces organiseert, bewaakt en stuurt. Hoe zorg je er als projectleider voor dat jouw team dit in de praktijk brengt, succesvol is en blijft leren en ontwikkelen?

VisueelTeamwork is de visie en praktische methode om doelen, proces, organisatie en resultaten zichtbaar én bespreekbaar te maken. Dit vraagt om een team waar mensen zich veilig voelen om zich uit te spreken. VisueelTeamwork verbindt doelgericht de ‘harde’ en ‘zachte’ kant van samenwerken. Deze komen samen in de communicatie en in het teamoverleg.

Je team gebruikt bewust de verschillen in kennis, competenties en talenten. De visualisaties van de prestaties en afspraken zorgen voor effectief en efficiënt overleg, waarbij de teamleden samen de beste aanpak bepalen. Managementrapportages worden een praktisch en levend sturingsmiddel voor je team. In de dagelijkse praktijk ontstaat bewustwording over het anders omgaan met projectuitdagingen, voortgangsbewaking, risico’s en kansen én met elkaar.

Bij ons leer je in de korte en intensieve cursus wat VisueelTeamwork is en hoe jij dit in de praktijk brengt. Je krijgt zicht op hoe je de ‘harde’ en ‘zachte’ kant van samenwerken binnen jouw team en met je opdrachtgever ontwikkelt en samenbrengt. Hierdoor wordt projectmanagement in alle geledingen onderdeel van de dagelijkse praktijk, doelgericht, leuk en succesvol.

 Openen als PDF |  Deel via:  E-mail -  WhatsApp

Opleidingsoverzicht

Inhoud

 • Visualiseren van de projectdoelen, prestaties en gedrag;
 • Succesvol samenwerken, intern en in de samenwerking met partners;
 • Van inzicht naar resultaat;
 • Teamdynamiek, samenwerken en communiceren;
 • Effectief én efficiënt teamoverleg;
 • Eigenaarschap en persoonlijke effectiviteit binnen je team.

Voor wie?

Deze verdiepingsmodule is geschikt voor de bouwprofessional met minimaal 4 tot 6 jaar werkervaring, die een opleiding op allround niveau bij BOB-KOB heeft gevolgd of een andere verdiepingsopleiding op hetzelfde niveau.

Je hebt voldoende kennis en kunde om je huidige functie naar behoren uit te voeren en hebt de ambitie om je binnen je functie verder te professionaliseren en verder te ontwikkelen.


Opleidingsduur

 • De e-learning module;
 • 3 bijeenkomsten van een middag-avond;
 • Een terugkombijeenkomst.

Achtergrondinformatie

De ‘Specials for Professionals’ hebben als doel om professionals verder te ontwikkelen op basis van permanente educatie. Door jaarlijks één of meer van deze specials te volgen, groei je door tot een specialist met een brede kijk op zaken.

Werkwijze

Deze verdiepingsmodule wordt blended verzorgd en is een combinatie van e-learning en klassikale bijeenkomsten. Om ervoor te zorgen dat iedere deelnemer over dezelfde basiskennis beschikt, volg je een week voor de bijeenkomst een e-learning module. Tijdens de bijeenkomsten staan praktijktoepassingen, leren van de docent/specialist en leren met en van elkaar centraal.

De special wordt verzorgd door een professional uit de praktijk, die zijn/haar sporen in de bouw heeft verdiend. Een deskundige, met specialistische kennis en plezier om dit te delen.

Korte inleidingen worden afgewisseld met oefeningen. De aangeboden stof kun je direct toepassen in je eigen werk.

Leerproces en afronding

Omdat we werken in kleine groepen en je je eigen leervragen en werksituatie inbrengt, zijn we in staat om de lesstof af te stemmen op jouw projecten of bedrijfssituatie. Tijdens de terugkomdag geef je een korte reflectie op je bevindingen en formuleer je in groepsverband op A4 formaat een verbeteradvies voor je eigen organisatie.

Na het volgen van het traject ontvang je een bewijs van deelname.


Prijs

Je kunt deelnemen aan deze cursus voor een investering van € 1.750,-.

Dit omvat:

 • De e-learning module;
 • 3 bijeenkomsten van een middag-avond;
 • Een terugkombijeenkomst.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Joyce Noordman

088 425 63 00

noordman@bob-kob.nl