Omgaan met Disfunctionele Patronen

Bij veel bouw- en infraprojecten komt een moment waarop, ondanks alle goede intenties vooraf, de samenwerking gaat schuren. Vaak als gevolg van fricties door schijnbare tegenstellingen of belangen. Niet zelden met als gevolg vechtgedrag, afnemend vertrouwen en verstoorde relaties en negatieve gevolgen voor het project.

Maar samenwerken kan beter, makkelijker en leuker!

Door namelijk op een andere manier met elkaar te werken, anders te kijken naar het systeem of een ander ‘speelveld’ te scheppen, kun je zaken en achtergronden helder kunt krijgen, voorwaarden creëren die de gezamenlijke projectprestaties en de samenwerking duurzaam verbeteren. Hoe je dit doet, leer je in deze workshop.

 Openen als PDF |  Deel via:  E-mail -  WhatsApp

Opleidingsoverzicht

Inhoud

Werken aan constructieve samenwerking en creatieve oplossingen.

Je leert:

 • Systemische analysetechnieken;
 • Het analyseren en herkennen van patronen;
 • Het creëren van draagvlak voor oplossingen die niet voor mogelijk werden gehouden;
 • De onderlinge samenwerking duurzaam verbeteren met als doel betere projectresultaten te realiseren;
 • Beter en leuker werken.

Voor wie?

Deze verdiepingsmodule is geschikt voor de bouwprofessional met minimaal 4 tot 6 jaar werkervaring, die een opleiding op allround niveau bij BOB-KOB heeft gevolgd of een andere verdiepingsopleiding op hetzelfde niveau.

Je hebt voldoende kennis en kunde om je huidige functie naar behoren uit te voeren en hebt de ambitie om je binnen je functie verder te professionaliseren en verder te ontwikkelen.


Opleidingsduur

 • De e-learningmodule;
 • 2 bijeenkomsten van een middag-avond;
 • Een terugkombijeenkomst.

Achtergrondinformatie

De ‘Specials for Professionals’ hebben als doel om professionals verder te ontwikkelen op basis van permanente educatie. Door jaarlijks één of meer van deze specials te volgen, groei je door tot een specialist met een brede kijk op zaken.

Werkwijze

Deze workshop wordt blended verzorgd en is een combinatie van e-learning en klassikale bijeenkomsten. Om ervoor te zorgen dat iedere deelnemer over dezelfde basiskennis beschikt, volg je een week voor de bijeenkomst een e-learningmodule. Tijdens de bijeenkomsten staan praktijktoepassingen, leren van de docent en leren met en van elkaar centraal.

De special wordt verzorgd door een professional uit de praktijk, die zijn/haar sporen in de bouw heeft verdiend. Een deskundige, met specialistische kennis en plezier om dit te delen.

Korte inleidingen worden afgewisseld met oefeningen. De aangeboden stof kun je direct toepassen in je eigen werk.

Leerproces en afronding

Omdat we werken in kleine groepen en je je eigen leervragen en werksituatie inbrengt, zijn we in staat om de lesstof af te stemmen op jouw projecten of bedrijfssituatie. Tijdens de terugkomdag geef je een korte reflectie op je bevindingen en formuleer je in groepsverband op A4-formaat een verbeteradvies voor je eigen organisatie.

Na het volgen van het traject ontvang je een bewijs van deelname.


Prijs

Je kunt deelnemen aan deze cursus voor een investering van € 1.650,- excl. BTW.

Dit omvat:

 • De e-learningmodule;
 • 2 bijeenkomsten van een middag-avond;
 • Een terugkombijeenkomst.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Angélica Roos

088 425 63 00

roos@bob-kob.nl