“Een stevige, praktijkgerichte opleiding. Ik sta op mijn werk nu veel sterker in mijn schoenen.”

Wil jij, als calculator bij grotere B&U-projecten, aan jezelf bouwen om een vakspecialist te worden? Deze opleiding geeft jou precies de juiste handvatten! Je leert om op een professionele manier de kostprijs van een project te berekenen en de risico’s en de gevolgen van risicomaatregelen te calculeren. Ook komen onderwerpen, zoals hoeveelheid bepalen, offerte vergelijken, afprijzen en begrotingen maken aan bod. Tevens laten we je zien hoe je de elementenmethode en ramingen bij eenvoudige projecten toepast. Alles wat jij zelf graag wilt leren en jouw eigen projecten staan daarbij centraal. Je zult zien dat je enorm groeit in je functie als calculator en dat je alle nieuwe kennis meteen in de praktijk kunt gebruiken. Na afloop kun jij onderhouds-, renovatie-, verbouw- en nieuwbouwprojecten zelfstandig calculeren.

Inhoud

• Project- en procesanalyse.
• Offertes.
• Hoeveelheden en tijdnormen.
• Inschrijfbegroting.
• Bepalen bouwtijd.

Voor wie?

Je kunt deze opleiding volgen als je calculator bent bij een aannemings- of bouwbedrijf in de grotere B&U-sector. Het liefst heb je al een hbo- of mbo-diploma bouwkunde op zak en minimaal een half jaar relevante werkervaring. Zo niet, schrijf je dan toch in en vul het digitale intakeformulier in dat je per e-mail ontvangt. We kunnen dan samen kijken of deze opleiding goed bij jou past.

Werkwijze

We werken met voorbeeldprojecten en jouw eigen ervaringen uit de praktijk. De oefeningen en cases zijn hierop afgestemd. Je volgt om de week een lesdag, waarna je het geleerde in je eigen werk gaat toepassen. Bij de volgende bijeenkomst bespreek je met je medecursisten hoe dit ging.

Afronding

De opleiding wordt afgesloten met het maken van een eindopdracht. Deze wordt na een positieve beoordeling, tijdens een presentatie verdedigd. Geslaagden ontvangen het branche-erkende diploma Calculator B&U.

Vervolgopleiding

Allround Calculator B&U
Werkorganisator B&U
Zie ook het schema Functiegericht B&U Groot.