Allround Calculator B&U

Doordat bouwprojecten complexer worden op zowel organisatorisch, juridisch, contractueel als financieel vlak vraagt dit een duidelijk totaaloverzicht. Het afbreukrisico op financieel gebied is zeker aanwezig. Calculatie is met de moderne technieken al lang niet meer op te tellen en hoeveelheden niet uit te trekken. Snel inzicht in de kosten kan al van belang zijn in de tender en engineeringsfase. Er wordt verwacht dat je de aangeboden theorie gaat toepassen op de eigen werkomgeving. De opleiding is bedoeld om de deelnemers snel op zelfstandig niveau te hebben.

 

Doel

In de opleiding wordt essentiële kennis en kunde ontwikkeld, waardoor je je ontwikkelt tot allrounder op het gebied van calculatie. Je krijgt inzicht in de principes van arbeidskunde en kostenleer die de kostprijs beïnvloeden. Vakinhoudelijk zal je in staat zijn de calculatie van grotere complexe werken te coördineren en vorm te geven. Daarnaast leer je het project te analyseren, de daarmee verbonden risico’s en  de invloed van werkmethode en tijdgebonden kosten te bepalen. Je bent in staat mee te denken met het ontwerpteam over alternatieven en deze kostentechnisch in kaart te brengen waarbij risico’s en de financiële haalbaarheid uitgangspunten blijven.

 Openen als PDF |  Deel via:  E-mail -  WhatsApp

Opleidingsoverzicht

Inhoud

 • Persoonlijke effectiviteit en communicatie,
 • Project en proces analyse,
 • Algemene bouwplaatskosten en marktontwikkeling,
 • Bouwrecht en contractrecht,
 • Elementenmethode,
 • Ramingen.

Toelatingsvoorwaarden

 • Diploma HBO Bouwkunde aangevuld met ten minste 0,5-1 jaar relevante werkervaring,
 • Diploma MBO Bouwkunde aangevuld met ten minste 1,5-2 jaar relevante werkervaring.

Anders opgeleiden kunnen overleggen met de verantwoordelijke opleidingsmanager. Bij aanmelding wordt gevraagd een intakeformulier in te vullen. Het resultaat van dit ingevulde intakeformulier kan deel uitmaken van de toelatingsprocedure.

Voor wie?

De Allround Calculator B&U opleiding is bestemd voor calculatoren of werkorganisatoren met relevante werkervaring

 • uitvoerende bouwbedrijven B&U,
 • calculatie- en adviesbureaus.

Opleidingsduur

De opleiding van 1 jaar wordt vormgegeven door 17 bijeenkomsten (eenmaal per 2 weken) op werkdagen van 13.00 uur tot ca. 20.30 uur.

 

Groepsgrootte

+/- 12 personen.

 

Studiebelasting

425 uur.


Achtergrondinformatie

Werkwijze

Tijdens de opleiding staan naast voorbeeld projecten ook jouw eigen praktijkervaringen centraal. De oefeningen en cases worden hierop afgestemd. Na iedere bijeenkomst wordt verwacht dat de opgedane kennis en ervaringen wordt toegepast in de eigen werkomgeving. Tijdens de volgende bijeenkomst(en) worden deze praktijkervaringen met elkaar gedeeld en geëvalueerd.

 

Vervolgopleiding

 • Bouwkostendeskundige,
 • Module Inkoop en projectcontractering,
 • Diverse verdiepende modules en trainingen.

Examen

Soort afrondingsdocument

De opleiding wordt afgesloten met het maken van een integrale examenopdracht. (eindwerkstuk)
Dit wordt na een positieve beoordeling, tijdens een presentatie verdedigd. Geslaagden ontvangen het diploma Allround Calculator B&U.

 

Algemeen Examenreglement

In het Algemeen Examenreglement zijn voorwaarden vastgelegd die gelden voor alle examens, oftewel de spelregels waaraan jij en wij ons dienen te houden. Hier vind je het Algemeen Examenreglement.

 

Herkansing

Indien je niet slaagt voor een examen dan kom je meestal in aanmerking voor een herkansing.  Hiervoor krijg je vanuit de Bob een uitnodiging. Voor deze herkansing moet apart worden aangemeld en betaald. Voor de tarieven van herkansingen kun je contact opnemen met jouw contactpersoon.

 

Annuleren

Indien je genoodzaakt bent jouw deelname aan een examen te annuleren, dan kun je dit mailen naar jouw contactpersoon van de opleiding. Let daarbij goed op de annuleringsvoorwaarden, er kunnen kosten verbonden zijn aan een afmelding.

Annuleringsvoorwaarden

Wanneer je cursist bent die voor de eerste keer gaat deelnemen en een examen wenst te annuleren:

 • Betaal je € 50 administratiekosten wanneer dit binnen 3 weken voor de dag van het examen plaatsvindt.
 • Betaal je bij een volgende afname de herkansingskosten wanneer dit op of na de dag van het examen plaatsvindt

Wanneer je een herkanser bent en een examen wenst te annuleren:

 • Betaal je alle kosten wanneer dit op of na de dag van het examen plaatsvindt;
 • Betaal je 50% van de kosten en € 50 administratiekosten wanneer je dit binnen 3 weken voorafgaande aan de dag van het examen doet;
 • Betaal je € 50 administratiekosten wanneer je dit tot uiterlijk 3 weken voor de dag van het examen doet.

 

Wil je inschrijven voor deze opleiding zie onderstaande knop:


Prijs

€ 5.950,- exclusief btw.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Fatima Aitbenali

079-325 24 71

aitbenali@bob-kob.nl