“De module Ramingen geeft een duidelijk beeld van kengetallen, wat voor mij direct toepasbaar is, nu en in de toekomst.”

Als allround calculator bij (grotere) B&U-projecten moet je meer dan ooit een duidelijk totaaloverzicht hebben. Bouwprojecten worden op zowel organisatorisch, juridisch, contractueel als financieel vlak immers steeds groter en complexer. Calculeren met de moderne technieken gaat verder dan het uittrekken van hoeveelheden. Snel inzicht in de kosten kan al van belang zijn in de tender- en engineeringsfase.

Met deze opleiding krijg je alle vakkennis en kunde om een echte calculatie-allrounder te worden. Je krijgt inzicht in de principes en samenhang van bouwaspecten die de kostprijs beïnvloeden en leert de calculatie van grotere (complexe) werken te coördineren en vorm te geven. Ook laten we je zien hoe je projecten analyseert en de bijbehorende risico’s en de invloed van werkmethode en tijdgebonden kosten bepaalt. Zo kun jij straks met het ontwerpteam meedenken over alternatieven en deze kostentechnisch in kaart brengen, waarbij risico’s en de financiële haalbaarheid uitgangspunten blijven.

Inhoud

Voor wie?

Je kunt deze opleiding volgen als je calculator of werkorganisator bent bij een uitvoerend bouwbedrijf in de B&U-sector of bij een calculatie- of adviesbureau. Je bent in het bezit van het diploma Calculator B&U, of een hbo- of mbo-diploma bouwkunde, met minimaal twee jaar (hbo) of drie tot vier jaar (mbo) relevante ervaring. Zo niet, schrijf je dan toch in en vul de digitale vragenlijst in die je krijgt toegestuurd. We kunnen dan samen kijken of deze opleiding goed bij jou past.

Werkwijze

We werken met voorbeeldprojecten en jouw eigen ervaringen uit de praktijk. De oefeningen en cases zijn hierop afgestemd. Na iedere bijeenkomst ga je het geleerde in je eigen werk toepassen. Bij de volgende bijeenkomst bespreek je met je medecursisten hoe dit ging.

Afronding

Je sluit deze opleiding af met het maken van een eindwerkstuk. Bij een positieve beoordeling ga je dit werkstuk tijdens een presentatie verdedigen. Als je slaagt, ontvang je het branche-erkende diploma Allround Calculator B&U.

Vervolgopleiding

Opleiding Bouwkostendeskundige