In een dag up-to-date met de workshop Loon- en salarisadministratie

De jaarlijkse workshop Loon- en salarisadministratie is voor veel bouwbedrijven hèt moment om bijgepraat te worden over de veranderingen op het gebied van sociale verzekeringen, fiscale maatregelen, arbeidsrecht of de WW. Wij spraken met Rob de Witte, die de workshop al bijna twee decennia coördineert voor bouwconcern Dura Vermeer.

Rob de Witte, Loon- en salaris-administrateur bij Dura Vermeer Groep

Rob is als Loon- en salarisadministrateur met zijn collega’s van de afdeling centrale loon- en salarisadministratie verantwoordelijk voor de salarisbetaling bij Dura Vermeer Groep. Volgens Rob is het essentieel om goed op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het vakgebied. “Dit jaar volgden we met 25 collega’s de workshop. Voor het grootste deel salarisadministrateurs, maar dit jaar waren voor het eerst ook medewerkers van de HR-afdeling en hun leidinggevenden uitgenodigd.” Met veel positieve reacties volgens Rob: “In één dag was iedereen helemaal up-to-date.”

Belangrijk dat mensen bijblijven in kennis en kunde

Voor Rob is permanente educatie vanzelfsprekend: “Omdat ik als payrollprofessional sta ingeschreven in het register, moet ik ieder jaar studiepunten halen. Bij Dura Vermeer vinden we het sowieso belangrijk dat onze mensen bijblijven in kennis en kunde. Zeker in ons vakgebied, waar we onze medewerkers ook goed willen informeren over de nieuwste ontwikkelingen. Daarom is deze jaarlijkse workshop voor ons al bijna 20 jaar vaste prik.”

Je moet er bovenop blijven zitten om de ontwikkelingen te volgen

Rob en zijn collega’s hebben regelmatig te maken met vraagstukken op het gebied van fiscaal recht, sociaal verzekeringsrecht, arbeidsrecht en pensioenwetgeving. Dit is een dynamisch vakgebied, waarin regelmatig zaken veranderen. Rob: “Recent is de wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) ingevoerd. Dat was de opvolger van de wet Werk en Zekerheid, die maar drie jaar heeft bestaan. En waarschijnlijk wordt over 1,5 jaar de nieuwe wet ook weer aangepast.” De wetswijziging betekende dat er intern de nodige arbeidsrechtelijke- en fiscale aanpassingen nodig waren. Rob concludeert: “Om alle ontwikkelingen te blijven volgen moet je er gewoon bovenop blijven zitten.”

Incompany-aanpak maakt de workshop superrelevant

Dura Vermeer organiseert de workshop al jaren incompany op het hoofdkantoor op Rotterdam Zestienhoven. Rob: “Het voordeel van incompany is dat we dieper op onze eigen situatie kunnen ingaan. We kunnen vragen en onderwerpen inbrengen die specifiek bij ons spelen. Daar past onze vaste docent Roelof van Marrum de workshop ook op aan. Dat maakt de workshop superrelevant voor de deelnemers.”

Ook interessant voor de HR-collega’s

Een groot voordeel van de workshop is dat de docent zelf uit de bouwpraktijk komt. Rob: “Omdat Roelof tot in detail weet wat er speelt, is de workshop erg praktijkgericht. Hij maakt het ook interactief door deelnemers bij de stof te betrekken en te vragen wat volgens hen in een bepaalde situatie de beste oplossing zou zijn. Omdat hij precies weet wat er in de bouw speelt, hebben we dit jaar voor het eerst niet alleen onze HR-directeur, maar ook de HR-managers laten deelnemen. Zij waren erg enthousiast en blijven graag meedoen. Zij vonden bijvoorbeeld de nieuwste ontwikkelingen over de fiscale bijtelling van auto’s erg interessant.”

De workshop is volgens Rob een echte aanrader: “In een dag ben je helemaal bij. Mijn motto is ook ‘blijf altijd werken aan jezelf en blijf leren.’ Want stilstaan is achteruitgang.”

Publicatiedatum: 4 januari 2021

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

088 425 63 00

info@bob-kob.nl