Het aansturen van een groep of personen kan erg lastig zijn. Met deze vijfdaagse training Leidinggeven krijg je handvatten om sturing en leiding te geven aan teambijeenkomsten en besluitvormingsprocessen, het effectief voeren van functioneringsgesprekken en om goed te communiceren. Dit zijn belangrijke aspecten om goed te kunnen motiveren, aan te spreken, te sturen, instructies te geven en te delegeren.

Ook is er aandacht voor de persoonlijke effectiviteit: timemanagement en omgaan met stress. Je leert taken en vaardigheden die bij het leidinggeven horen, te herkennen en toe te passen en verschillende stijlen van leidinggeven effectief toe te passen. Dit is een belangrijk aspect omdat leidinggeven in de bouw een vak apart is. In deze training worden de fijne kneepjes van dit vak geleerd, rekening houdend met de dynamiek, spanningsvelden en belangen die de bouwwereld met zich meebrengt.

Van een leidinggevende in de bouw wordt veel verwacht: overzicht bewaren, praktisch inspelen op lastige situaties en sturing geven op teamniveau én individueel niveau. Kunnen omgaan met wisselende teams en de dynamiek die dit met zich meebrengt brengt dan ook veel voordelen.  Hiervoor moet je de effecten van hun gedrag en communicatie kunnen doorzien en weten hoe zij hun aansturing moeten aanpassen op de situatie en medewerkers. Deze training biedt jou als (startende) leidinggevende in de bouw uitgebreide kennis van effectief  leiderschap en leert je de bijbehorende vaardigheden.

Inhoud

Voor wie

Deze training is geschikt voor (startend) leidinggevend middenkader.

Vul, na aanmelding voor de training, het digitale intakeformulier in dat je per e-mail ontvangt. We kunnen dan samen kijken of deze training goed bij jou past.

Werkwijze

De vaardigheden en technieken leer je aan de hand van praktijkgerichte rollenspellen, discussies en cases onder leiding van een ervaren trainer die de bouwsector kent. De cases worden o.a. geanalyseerd met behulp van video-opnamen en deelnemers brengen eigen casuïstiek in. Voorafgaand aan de training worden individuele leerdoelen geïnventariseerd.

Afronding

Na het volgen van de training ontvang je een verklaring van deelname.