Systems Engineering

Ben jij straks de topper die het project redt!?
In de cursus System Engineering leer je hoe je in een project betere definiĆ«ring en beheersing stelt. Van initiatief via opstellen van de vraagspecificatie, opstellen en beoordelen van het aanbod tot en met de werkelijke realisatie, alles komt aan bod. Je krijgt inzicht in het hoe en waarom van de activiteiten en processtappen, je leert structureren en hoe te komen tot de vraagspecificatie. Met het trainen van de vraagspecificatie leer je op opstellen van een aanbod en hoe dit wordt beoordeeld. Na afloop kun je dan aan de slag in de praktijk met je eigen ”System Engineering startbewijs”

Zowel in B&U als Infra passen opdrachtgevers steeds vaker Systems Engineering toe bij het ontwikkelen en uitvoeren van projecten. Dit komt doordat System Engineering als projectmanagement gereedschap bijdraagt aan het definiƫren en beheersen van het project van initiatief tot en met realisatie en exploitatie. Recent is de leidraad systems engineering al weer in een derde versie uitgekomen wat aangeeft dat het volop in ontwikkeling is. De methodes zorgen ervoor dat de taken van zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers duidelijk zijn. Met de expliciete werkwijze kunnen zij samen de kwaliteit en voortgang van hun projecten goed beheersen. Doordat zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers in deze cursus kunnen deelnemen ontstaat een praktijkgerichte dynamiek en interactie.

 

 Openen als PDF |  Deel via:  E-mail -  WhatsApp

Toelatingsvoorwaarden

  • Kennis hebben van de uitvoering van projecten is bij voorkeur gewenst,
  • Kennis van verschillende moderne contractvormen (D&C, E&C, DBFM) is aan te raden.

 

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die vanuit de opdrachtgever, maar ook opdrachtnemer, gaat werken met SE. Opdrachtgevers, aannemers, installateurs, ontwerp- en adviesbureaus etc. uit de B&U en Infra.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Shirley Hermelijn

088 425 63 00

hermelijn@bob-kob.nl