“Zware lesstof en veel studeren? Nee hoor, doordat je een PvA moet maken is de opleiding praktisch en motiverend.”

Wil jij als senior werkvoorbereider, hoofduitvoerder of startende projectleider doorgroeien naar projectleider? Dan is deze post-hbo-opleiding perfect voor jou! Je leert een project in alle facetten beheersen: van techniek, organisatie en communicatie tot leidinggeven en sociale vaardigheden. Het gaat specifiek om projectmanagement vanaf DO tot en met realisatie met risicogestuurde integrale projectbeheersing.

Bij Projectleider B&U en Infra krijg je alle (vak)kennis en vaardigheden om een effectieve projectleider te worden, met jouw praktijk-/werkervaring als uitgangspunt. We gaan in op de taken en verantwoordelijkheden van de projectleider en je leert projectbeheersing op basis van een risicoanalyse. Van daaruit ga je de beheersaspecten geld, organisatie, tijd, informatie en kwaliteit integreren. Ook zaken als Lean projectmanagement en omgevingsmanagement komen aan bod, met de bijbehorende beheersgereedschappen.

Het schrijven van een reëel Plan van Aanpak in een (eigen) project is een belangrijk leerdoel. Verder krijg je handvatten om je persoonlijke effectiviteit te vergroten, waardoor je vaardiger wordt in de soft skills. Je groeit zo uit tot een projectleider die op technisch-organisatorische aspecten een kei is, én kan sturen op gedrag. Voor je het weet ben je een volledig zelfstandig functionerende projectleider.

Inhoud

Persoonlijke effectiviteit en Communicatieve vaardigheden

Projectmanagement

Financieel management

Contract- en risicomanagement

Voor wie?

Deze post-hbo-opleiding is perfect als jij als senior werkvoorbereider of hoofduitvoerder wilt uitgroeien tot projectleider, of al werkt als (startende) projectleider en je verder in dit vak wilt bekwamen. Het liefst heb je een hbo-opleiding op zak en minimaal vijf jaar ervaring als senior werkvoorbereider/uitvoerder, of een mbo-opleiding met minimaal zes jaar ervaring (waarvan vier jaar zelfstandig werkend op hbo-werk- en denkniveau). Zo niet, schrijf je dan toch in en vul de digitale vragenlijst in die je krijgt toegestuurd. We kunnen dan samen kijken of deze opleiding goed bij jou past.

Werkwijze

Je krijgt steeds korte inleidingen die je toepast op je eigen project. De docent diept telkens een de beheersaspecten uit, die terugkomen in de huiswerkopdracht(en) voor je project. Je leert met en van elkaar. Het eindresultaat is een door jou zelfgeschreven Plan van Aanpak voor een zelfgekozen bouwproject uit de praktijk. Alle opdrachten zijn gerelateerd aan dit eigen project. Tijdens de regelmatige supervisiebijeenkomsten maken we de vertaalslag van de theorie naar jouw dagelijkse praktijk.

Afronding

Je sluit deze opleiding af met het schrijven van een plan van aanpak voor een eigen project. Je verdedigt dit plan tijdens een presentatie, waarbij ook een representant van jouw werkgever aanwezig is. Als je slaagt, ontvang je het branche-erkende diploma Projectleider B&U of Projectleider Infra en het bijbehorende post-hbo-diploma.

Vervolgopleiding