Zij-instromers starten in de bouw

Moeilijke situaties vragen om creatieve oplossingen. Waar haal je nieuwe medewerkers vandaan als deze binnen de branche bijna niet te vinden zijn? Juist, uit andere branches. Dat is exact wat Gertjan Veldkamp, Directeur Verwerving Oost bij BAM Infra, dacht toen bleek dat het aantrekken van calculatoren een probleem werd. Infrabedrijven NTP en Van Gelder zagen hetzelfde probleem. Samen sloegen zij de handen ineen. Vandaag starten vijf zij-instromers bij deze infrabedrijven aan een opleidingstraject, dat in samenwerking met de bedrijven is opgezet door BOB-KOB.

Baangarantie voor de zij-instromers

De vijf nieuwe medewerkers starten aan een opleiding tot Calculator in de infrawereld. Een compleet nieuwe omgeving als je gewerkt hebt in bijvoorbeeld de bankensector of de agrarische wereld. Het omscholingstraject bestaat uit vier dagen werkend leren bij de bedrijven en een op maat gesneden opleidingsprogramma.
Aan het einde van dit opleidingstraject ontvangen de medewerkers het diploma Techniek en het certificaat Opdrachtverwerving & calculatie van Bouwend Nederland. Bovendien hebben ze een gegarandeerde baan.

Gertjan Veldkamp: “Dit traject kent alleen maar winnaars. Wij vullen op deze manier vacatures in waar we moeite hebben om kandidaten voor te vinden. Maar belangrijker, we helpen mensen verder die, op welke wijze dan ook vast zijn gelopen in hun carrière. We geven mensen toekomstperspectief met baangarantie. Dat is niet alleen onze maatschappelijke plicht.”

Tijdens de introductie van het opleidingstraject roemden verder de betrokken bedrijven de samenwerking met Werkgeverspunt Regio Zwolle. En de medewerkers? Die staan te trappelen om te beginnen met hun opleiding. Tijdens hun introductie spraken ze ook hun waardering uit over de werksfeer en ondersteuning binnen de deelnemende bedrijven.

Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een succesvol traject. BOB-KOB wenst de medewerkers en de betrokken bedrijven veel succes en leerplezier.

Publicatiedatum: 21 maart 2019

Lees ook: Voorschakeltraject voor zij-instromers zonder bouwkundige of civieltechnische opleiding

 

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

088 425 63 00

info@bob-kob.nl