Vastgoed Academy voor ontwikkeling van starters en professionals

Met de Vastgoed Academy draagt BOB-KOB bij aan het opleiden en ontwikkelen van (aankomende) professionals in de vastgoedsector. “In het opleidingsaanbod vind je inhoudelijke en specialistische kennis, maar ook elementaire bouwkennis, actuele onderwerpen als duurzaamheid en sociale vaardigheden”, zegt André Smits, manager Vastgoed Academy bij BOB-KOB.

André Smits, manager Vastgoed Academy bij BOB-KOB

“Met het verduurzamen van woningen en het uitbreiden van de woningvoorraad staat de vastgoedsector voor een behoorlijke uitdaging”, vertelt André. “Er wordt nogal wat verwacht van woningcorporaties en hun medewerkers de komende tijd. Het is daarom essentieel dat die medewerkers goed opgeleid zijn, over de juiste kennis beschikken en de juiste instelling hebben.”

Je functie optimaal uitvoeren

“We zien dat medewerkers soms in een functie groeien, maar nog wel wat kennis of bepaalde vaardigheden nodig hebben om deze functie optimaal te kunnen uitvoeren”, gaat André verder. “De opleidingen van de Vastgoed Academy zijn afgestemd op de laatste ontwikkelingen in de sector en geven deelnemers de benodigde specialistische en actuele kennis. Als je de opleiding hebt gedaan voel je je vaak zekerder in je werk. Je kunt onderbouwen waarom je iets op een bepaalde manier doet en je bent een betere gesprekspartner.”

Herkenbare praktijkvoorbeelden

“We werken continu aan het verbeteren van onze opleidingen en maken hierbij gebruik van experts uit de sector. Docenten, die in de praktijk werkzaam zijn, geven herkenbare praktijkvoorbeelden. Daardoor gaat de theorie leven en blijft het beter hangen. Vaak kun je het geleerde meteen in je werk toepassen. Daarnaast leren de deelnemers ook van elkaar.”

Voor starters en professionals

De Vastgoed Academy is er voor mensen die al werkzaam zijn in de vastgoed- of onderhoudssector èn voor starters en zij-instromers. André: “Met YER hebben we bijvoorbeeld een tweejarig ontwikkelprogramma opgezet waarin jonge professionals worden klaargestoomd voor de vastgoedafdelingen van corporaties. Voor starters is er de opleiding Elementaire Bouwkunde. Ervaren medewerkers kunnen zich verder ontwikkelen met onder andere de opleidingen Technisch beheerder/opzichter onderhoud, Projectleider beheer en onderhoud en Assetmanager. Maar we hebben ook korte cursussen over huurrecht, energie neutraal bouwen en het verduurzamen van bestaande woningen. Kortom alle kennis en kunde die professionals in de vastgoedsector nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen.”

Wil je weten welke opleiding het beste bij je past? Neem dan contact op met André Smits via 088 425 63 42, e-mail smits@bob-kob.nl of bekijk het aanbod van de Vastgoed Academy.

Publicatiedatum: 15 november 2021

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

088 425 63 00

info@bob-kob.nl