Praten over talentontwikkeling in de bouw met de BOB-KOBcast

Opleiden en coachen loopt als rode draad door de carrière van Patrick van Leeuwen. Sinds januari 2020 is hij opleidingsadviseur voor BOB-KOB. Naast het bezoeken van bouwbedrijven om te praten over talentontwikkeling, is hij ook druk met het opnemen van podcasts voor de BOB-KOBcast.

Patrick van Leeuwen, opleidingsadviseur bij BOB-KOB en host van de BOB-KOBcast.

“Ik heb een passie voor talentontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling en alles wat daarmee te maken heeft”, vertelt Patrick “Mijn carrière begon ooit in de uitzendbranche, daar coachte ik veel van onze uitzendkrachten en mensen die we detacheerden bij onze opdrachtgevers. Later kwam ik bij Technicom Opleidingen terecht, een opleider gericht op de industrie. Daarna werkte ik als uitgever bij SDU waar ik verantwoordelijk was voor online (kennis)producten met betrekking tot veiligheid en HSE en was ik actief als intern bedrijfscoach. Naast mijn activiteiten voor BOB-KOB heb ik ook mijn eigen onderneming waarin ik mensen coach, Daily Learning Online.”

Sparren over talentontwikkeling

Na een aantal jaar als Uitgever, maakte Patrick de overstap naar BOB-KOB. Patrick: “Ik ben iemand die lekker op pad gaat, bij de bedrijven langsgaat om te sparren over talentontwikkeling. Ook vind ik het leuk om mee te denken over het commerciële aspect. Voor mijn eigen onderneming maak ik een podcast met bijna wekelijks nieuwe afleveringen en dat werkt erg goed. Ik zag dat we dat bij BOB-KOB nog niet deden. Toen ook collega’s met de suggestie kwamen een podcast te beginnen, ben ik daar natuurlijk meteen ingesprongen.”

Laagdrempelig

“De podcast is een relatief nieuwe vorm van communicatie, het wordt ook steeds populairder”, legt Patrick uit. “Het is een makkelijke manier om informatie te delen, maar ook om informatie te consumeren. Er zijn allerlei manieren om op een simpele manier even naar een podcast te luisteren via bijvoorbeeld Apple Podcasts of Spotify, terwijl je ondertussen met iets anders bezig bent. Tijdens het autorijden of tijdens het koken kun je een podcast heel goed op de achtergrond opzetten. Dat is iets wat je met video niet zo snel doet omdat je daar al je aandacht voor nodig hebt. Daarnaast is het ook een leuke en laagdrempelige manier om met klanten in gesprek te gaan, door ze uit te nodigen deel te nemen aan een podcast.”

De BOB-KOBcast

Het centrale thema van de BOB-KOBcast is opleiding en ontwikkeling in de breedste zin van het woord. Op het moment van schrijven zijn er al vijf podcasts gemaakt, waarin mensen kunnen meeluisteren met gesprekken die Patrick als host voert met klanten, collega’s en deelnemers. Patrick: “Er is een podcast waarin ik met collega’s spreek over online lesgeven. Wat betekent dat voor cursisten, wat doet dat met docenten, wat betekent dat voor de didactiek en wat is blended learning eigenlijk? Voor De Verbinders, een ontwikkeltraject gericht op samenwerken, is een podcast gemaakt met deelnemers. Maar ik spreek ook met klanten. Het is voor bouwprofessionals heel interessant om te horen hoe andere bedrijven met opleiden en ontwikkelen omgaan. De klanten geven ook tips aan mensen die zich verder willen ontwikkelen in de bouwsector. Ik denk dat er genoeg onderwerpen en bedrijven zijn om met een mooie frequentie nieuwe afleveringen te kunnen posten.”

Publicatiedatum: 22 juni 2020

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

088 425 63 00

info@bob-kob.nl