“Mooi dat de opleiding online toch door kan gaan”

Als gevolg van de coronamaatregelen zijn fysieke bijeenkomsten niet meer mogelijk. Om reeds gestarte opleidingen af te kunnen ronden is BOB-KOB overgegaan op onderwijs-op-afstand. Wat vinden bedrijven en deelnemers van deze verandering en wat voor maatregelen nemen bedrijven zelf in deze coronatijd? Wij vroegen het Mendes Schnitzler, Personeelsmanager van KuiperArnhem Bouw en Ontwikkeling.

“Toen de gevolgen van het virus duidelijk werden hebben wij direct maatregelen genomen”, vertelt Mendes. “Zo werkt een deel van onze kantoormedewerkers thuis en een deel zit op kantoor. Na twee dagen wisselen de groepen elkaar af. Daarmee kunnen we voldoende fysieke afstand houden. Uiteraard hebben we overal desinfecterende middelen staan en er hangen posters over het belang van het handen wassen.”

Risico’s minimaliseren

“Op de bouwplaats hebben we ook posters opgehangen en hebben we verschillende schafttijden, zodat de medewerkers op voldoende afstand van elkaar zitten. Twee collega’s moeten thuisblijven omdat zij partners hebben met koortsklachten. Kortom, we nemen het zeer serieus en doen er alles aan om de risico’s te minimaliseren.”

“Wat de gevolgen op lange termijn gaan zijn is nog afwachten. Waarschijnlijk zullen bepaalde projecten uitgesteld worden. Bij nieuwbouwprojecten, waar een bepaald gedeelte verkocht moet zijn voordat je kunt starten, is het bijvoorbeeld afwachten of de vraag overeind blijft. Mensen zijn nu minder geneigd een huis te kopen als het niet echt nodig is.”

Online verder met de opleiding

“We zijn keurig gebeld door onze contactpersoon bij KOB-KOB, opleidingsadviseur Twan Verhagen. Hij vertelde dat onze medewerker die momenteel de opleiding Meewerkend/Assistent uitvoerder volgt deze online kan voortzetten. Onze collega gaat deze week de eerste online les volgen dus ik ben heel benieuwd. Hij wil zelf graag doorpakken met de opleiding en daarom is het ook zo mooi dat hij nu online verder kan.”

“Ik ben sowieso blij dat BOB-KOB snel schakelde zodat de opleiding door kan gaan. Natuurlijk mis je ten opzichte van fysieke bijeenkomsten het onderlinge informele contact tussen de deelnemers. Maar het is nu even niet anders en een voordeel is natuurlijk dat het reizen naar de leslocatie wegvalt.”

In het ritme om te leren

“Onze medewerker heeft eerder al de opleiding Techniek bij KOB gevolgd en gaf aan dat hij verder wilde leren. Hij is een praktijkman die zichzelf verder wil ontwikkelen en dat stimuleren we uiteraard in ons bedrijf. Hij zit nu echt in het ritme om te leren, maar hij vertelt zijn kinderen wel dat ze goed hun best moeten doen op school. Anders moeten ze net als hun vader in de avonduren studeren.”

Publicatiedatum: 20 april 2020

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

088 425 63 00

info@bob-kob.nl