Bij De Verbinders ga je als projectteam met elkaar aan de slag. In samenwerking met opdrachtgevers (RWS, RVB en de G4) is het traject De Verbinders ontwikkeld. Samen met het projectteam van de opdrachtgever schrijf je je in. Je krijgt zicht op de onderliggende patronen en dynamieken, die een soepele samenwerking belemmeren of juist kunnen bevorderen. 

Deelnemers aan de De Verbinders delen hun ervaringen over het traject dat zij volgden. Jack Geerlings, Projectleider Count & Cooper: “De Verbinders is een uitermate goede gelegenheid om verbeteringen door te voeren en na te denken of we dingen nog beter, slimmer en sneller kunnen doen.” Feike Beijer, Projectdirecteur bij Constructif: “Binnen het project zijn we bezig om de beveiligingsinstallatie te vervangen voor een gevangenis. Vanuit De Verbinders heb ik geleerd dat het verstandig en ook fijn is om de klant in een andere setting te leren kennen.”

Deelnemers De Verbinders editie 6 from De Verbinders on Vimeo.

Hoe werkt de systeemgerichte verbeteraanpak van De Verbinders?

In het programma De Verbinders werken we met gemengde teams uit vier verschillende projecten. Elk team bestaat uit drie tot vijf deelnemers, die binnen hun eigen bouw-, infra- of energieproject een leidende sleutelrol vervullen in de onderlinge samenwerking. Je neemt deel samen met je teamleden vanuit de opdrachtgever, aannemer, ingenieursbureau en/of een andere relevante stakeholder.

Uit eigen praktijk

Gedurende de looptijd van het programma (circa zes/zeven maanden) werkt elk team aan een actuele uitdaging uit de eigen projectpraktijk. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het oplossen van een hardnekkig probleem, maar ook om het realiseren van een gezamenlijke ambitie. Je leert je samenwerkingspartners beter kennen en krijgt meer begrip voor elkaars posities en belangen. Wat De Verbinders uniek maakt in de sector, is dat de teams ook van elkaars oplossingen leren.

Bekijk hoe het programma van De Verbinder eruitziet.

De groep initiatiefnemers van De Verbinders bestaat uit vertegenwoordigers van opdrachtgevers, aannemers en ingenieursbureaus. De Verbinders is ontwikkeld door: Neerlands diep en BOB.

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

088 425 63 00

info@bob-kob.nl