Elementaire Bouwkunde A voor zij-instromers

Zij-instromers zijn essentieel in de toekomstige vraag naar personeel. De bouwsector groeit en blijft groeien. Cijfers laten zien dat er zo’n 46.000 medewerkers nodig zijn uit opleidingen, het buitenland en andere sectoren. Het is dus nu de tijd voor werkgevers om in mensen te investeren. Het voordeel van een zij-instromer in dienst nemen uit een andere sector is dat deze persoon al veel kennis en werkervaring heeft opgedaan.

Wil je de bouwtaal leren spreken?

Met de opleiding Elementaire Bouwkunde A voor zij-instromers leer je op hoofdlijnen de basisbeginselen in de bouw. Je leert in korte tijd de meest elementaire kennis van het bouwproces en de bouwtechniek. Zo komt de totstandkoming van een bouwwerk aan bod, maar ook welke productiemethode worden toegepast in (moderne) woningbouw, wat de belangrijkste eigenschappen zijn van de meest voorkomende bouwmaterialen, bouwkundige tekeningen op hoofdlijnen lezen en interpreteren, verschillende bouwdelen en uit welke materialen deze zijn samengesteld.

Intervisie, een georganiseerde inspiratie-uitwisseling van verschillende denkwijzen, kennisuitwisseling en visies met vakgenoten, professionals en/of medestudenten, staat in de opleiding centraal.  Ook het werken aan een realistische casus is opgenomen om de opgedane kennis in de praktijk toe te passen.

Ook als je geen bouwkundige vooropleiding hebt gehad en je wilt instromen in de bouwsector dan is de opleiding Elementaire Bouwkunde A voor zij-instromers zeker iets voor jou. Als je na afronding van de opleiding enthousiast bent geworden zijn er binnen BOB-KOB veel interessante vervolg opleidingen beschikbaar.

 Openen als PDF |  Deel via:  E-mail -  WhatsApp

Toelatingsvoorwaarden

Voor wie?

Personen die willen instromen in de bouw vanuit een ander werkveld en geen bouwkundige vooropleiding hebben genoten.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Mabelie Russcher

079-325 24 65

russcher@bob-kob.nl