Leidinggeven

Het aansturen van een groep of personen kan erg lastig zijn. Met de cursus Leiding geven krijg je handvatten om sturing en leiding te geven aan teambijeenkomsten en besluitvormingsprocessen, het effectief voeren van functioneringsgesprekken en om goed te communiceren. Dit zijn belangrijke aspecten om goed te kunnen motiveren, aan te spreken, te sturen, instructies te geven en te delegeren.

Ook is er aandacht voor de persoonlijke effectiviteit: time management en omgaan met stress. Je leert taken en vaardigheden die bij het leidinggeven horen, herkennen en toepassen en verschillende stijlen van leidinggeven effectief toepassen.

Dit is een belangrijk aspect omdat leidinggeven in de bouw een vak apart is. In deze training worden de fijne kneepjes van dit vak geleerd, rekening houdend met de dynamiek, spanningsvelden en belangen die de bouwwereld met zich mee brengt. Van een leidinggevende in de bouw wordt veel verwacht: overzicht bewaren, praktisch inspelen op lastige situaties en sturing geven op teamniveau én individueel niveau. Kunnen omgaan met wisselende teams en de dynamiek die dit met zich meebrengt brengt dan ook veel voordelen.  Hiervoor moet je de effecten van hun gedrag en communicatie kunnen doorzien en weten hoe zij hun aansturing moeten aanpassen op de situatie en medewerkers. Deze training biedt (startende) leidinggevende in de bouw uitgebreide kennis van effectief  leiderschap en leert hen de bijbehorende vaardigheden.

 Openen als PDF |  Deel via:  E-mail -  WhatsApp

Opleidingsduur

5 trainingsdagen.

 

Groepsgrootte

10 personen.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Angélica Roos

079-325 24 63

roos@bob-kob.nl