Gevel en Onderhoud

‘Een leerzame, andere kijk op gevels’

Gevels gaan soms tot grote hoogte en zijn het belangrijkste bouwdeel voor de aantrekkelijkheid van een vastgoedobject. Gevels duurzaam in stand houden is vaak een ingewikkelde opgave, des te meer omdat er in de (nabije) toekomst veel geïnvesteerd moet worden in energiebesparing door (na)isolatie.

Wil je weten wat er allemaal bij komt kijken om gevels energiezuiniger te maken in combinatie met onderhoud? Dat (en nog veel meer!) leer je in deze module. We vertellen je over de diverse gevelsystemen en materialen, met een nadruk op gevels van metselwerk. Verder leer je alles over inventarisatie, inspectie, conditiemetingen, onderhoud, keuringen, controles en toezicht.

Met deze informatie kun je bijdragen aan het bijstellen en/of aanpassen van de uitvoering van onderhoud en/of de op te stellen rapportages en meerjarenonderhoudsplanningen. De opgedane kennis helpt je om onderhoud te plannen, de juiste beslissing voor onderhoud te nemen en offerteaanvragen en opdrachten uit te zetten en te begeleiden.

Zie ook het opleidingschema Beheer en Onderhoud en de Planning.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Mirjam Sentel

079-325 24 88

sentel@bob-kob.nl