Bouwfysica in de Praktijk; Warmte en Vocht

Jij wil er toch ook warm bijzitten?
Wordt een expert op gebied van warmte en vocht. in de opleiding Bouwfysica in de praktijk: warmte en vocht leer je fouten en problemen te herkennen en hoe je dit kunt voorkomen. Daarnaast kun je na afloop als volwaardig gesprekspartner op dit gebied fungeren.

In deze opleiding krijg je op een interactieve wijze inzicht in de bouwfysische aspecten van warmte en vocht. Met de vele praktische voorbeelden en het spelen met variabelen wordt het accent meer gelegd op het snel kunnen overzien van ingrepen in de warmte- en vochthuishouding dan op het feitelijke berekenen ervan.

 

 Openen als PDF |  Deel via:  E-mail -  WhatsApp

Achtergrondinformatie

Werkwijze

Aan de hand van voorbeelden (casuïstiek) worden de natuurkundige verklaringen gegeven voor  verschijnselen zoals warmtetransport door bouwdelen en vocht in en op constructies.  Er wordt een relatie gelegd met de eisen uit het bouwbesluit en hoe eenvoudige rekenprogramma’s en NEN praktijkrichtlijnen kunnen helpen bij het voorspellen en verklaren van bouwfysische problemen. De rode draad in de te behandelen stof is casuïstiek en het geven en behandelen van opgaven.

 

Vervolgopleiding

Bouwfysica in de Praktijk-Geluid.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Mabelie Russcher

079-325 24 65

russcher@bob-kob.nl