“Helemaal up-to-date na deze waardevolle dag!”

Wil je graag je kennis op het gebied van loonadministratie (CAO Bouw & Infra) opfrissen, de basisprincipes onder de knie krijgen en/of praktische tips ontvangen? Meld je dan aan voor de Basiskennis Loon- en Salarisadministratie in de Bouw.

Tijdens deze dag komen de meest gangbare onderwerpen op het gebied van loon-/salarisadministratie conform de CAO Bouw & Infra aan de orde. We bespreken allerlei nuttige zaken die je direct in praktijk kunt brengen bij de loonadministratie voor jouw medewerkers. Daarnaast krijg jij als deelnemer de mogelijkheid om je eigen casus/probleemstelling in te brengen.

Inhoud

• Opbouw van een loonstrook.
• Tijdspaarfonds/individueel budget.
• Verlofsoorten en vierdaagse werkweek.
• Afdrachten aan Belastingdienst, Pensioenfonds en PAWW.
• Auto/fiets van de zaak.
• Basisregels Werkkostenregeling.
• Uitwerking onderhandelingsresultaat CAO Bouw en Infra 2023.

Voor wie?

Jij hebt als werkgever/HR en/of P&O medewerker/ster te maken met de CAO en je bent werkzaam in de bouw- of infrasector. Zo niet, schrijf je dan toch in en vul het digitale intakeformulier in die je per e-mail ontvangt. We kunnen dan samen kijken of de ‘Basiskennis loon- en salarisadministratie in de Bouw’ goed bij jou past.

De ‘Basiskennis loon- en salarisadministratie in de Bouw’ kun je als (jaarlijkse) opfrisdag gebruiken, maar kan ook worden ingezet als een gedegen voorbereiding op de opleiding Loon- en salarisadministratie in de Bouw’.

Werkwijze

Gedurende de dag worden er een aantal (eenvoudige) rekenopdrachten uitgewerkt. Neem hiervoor een rekenmachine mee.

Afronding/Permanente Educatie

Aan deze dag is geen toets of examen verbonden.
Voor de effectieve studie-uren kun je 75 punten laten registreren in het Register Salarisadministrateur (RSa) bij NIRPA.