Elementaire Bouwkunde A

Wil je de bouwtaal leren spreken?

Kom je vaak in aanraking met bouwers, architecten, aannemers, projectontwikkelaars, vastgoedbeheerders, bouwfysici of toeleveranciers en heb je geen bouwkundige achtergrond ?
Met de opleiding Elementaire Bouwkunde A leer je de basisbeginselen in de bouw. Je leert in korte tijd de meest elementaire kennis van het bouwproces en de bouwtechniek. Zo komt de totstandkoming van een bouwwerk aan bod, maar ook welke productiemethode worden toegepast in (moderne) woningbouw, wat de belangrijkste eigenschappen zijn van de meest voorkomende bouwmaterialen, bouwkundige tekeningen op hoofdlijnen lezen en interpreteren en verschillende bouwdelen en uit welke materialen deze zijn samengesteld.

Ook als je geen bouwkundige vooropleiding hebt gehad en je wilt je ontwikkelen tot Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht of als Technisch Beheerder/Opzichter Onderhoud is de opleiding Elementaire Bouwkunde A beslist iets voor jou!

 Openen als PDF |  Deel via:  E-mail -  WhatsApp

Achtergrondinformatie

Werkwijze

De theorie wordt aan de hand van het studiemateriaal en videopresentaties besproken en toegelicht. Tijdens vrijwel elke avondbijeenkomst wordt aan de hand van een werkelijk gebouwd woningbouwproject tijd besteed aan het leren lezen van bouwkundige tekeningen. Bij de laatste bijeenkomst wordt een bezoek gebracht aan een bouwplaats. Ook wordt je tijdens de laatste bijeenkomst voorbereid op het examen. Er wordt voor deze opleiding de nodige zelfstudie verwacht.

Bij het bezoek aan de bouwplaats is het verplicht om veiligheidslaarzen/schoenen te dragen. Zonder deze schoenen of laarzen kan je niet deelnemen aan de excursie.
Deze schoenen of laarzen moet je zelf verzorgen. Eventueel hebben wij een suggestie waar veiligheidslaarzen tegen een aantrekkelijk prijs aangeschaft kunnen worden.

 

Vervolgopleiding

  • Elementaire Bouwkunde B,
  • Meewerkend/Assistent Uitvoerder,
  • Modulen van de opleiding ABW 1,
  • Modulen van de opleiding Technisch Beheerder/Opzichter Onderhoud,
  • Calculator/Werkvoorbereider Kleinschalige Bouw,
  • Uitvoerder Kleinschalige Bouw.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Mabelie Russcher

079-325 24 65

russcher@bob-kob.nl