“Je leert in korte tijd ontzettend veel, wat je prima in de praktijk kunt toepassen.”

Wil jij je (verder) ontwikkelen als werkvoorbereider of calculator in ondergrondse netwerken? Dan is Werkvoorbereider/Calculator Ondergrondse Netwerken dé opleiding voor jou. Deze praktijkgerichte opleiding geeft jou precies de juiste handvatten! Je gaat project- en procesanalyses maken en een Plan van Aanpak opstellen. Ook leer je begrotingen op te stellen en nacalculaties uit te voeren en krijg je inzicht in de contracten en relaties daartussen. Tot slot leer je een planning te maken en weet je precies welke kosten daarmee verbonden zijn. De opleiding bestaat uit een combinatie van vakkennis, vakvaardigheden en persoonlijke vaardigheden die je als werkvoorbereider/calculator in de ondergrondse infra nodig hebt. Doordat je ook beter leert communiceren, kom je stevig in je schoenen te staan.

Voor wie?

Deze opleiding is perfect als je een (beginnende) werkvoorbereider of calculator bent of als schoolverlater met minimaal mbo-4-niveau al in deze functie werkt. Ben je werkvoorbereider of calculator in een andere branche en wil je instromen in de infra, dan heb je een technisch mbo-4-diploma nodig, zoals werktuigbouw, installatie- of elektrotechniek . Zij-instromers zonder infradiploma’s hebben wél het diploma Techniek (KOB) of Elementaire Infratechniek (BOB) op zak. Echt iets voor jou? Schrijf je dan in en vul de digitale vragenlijst in die je krijgt toegestuurd. Twijfel je? Neem contact met ons op. We kunnen dan samen kijken of deze opleiding goed bij jou past.

Inhoud

Vakinhoudelijk
• ondergrondse infrakunde
• projectanalyse
• productie en kosten
• plannen
• UAV/RAW

Sociale vaardigheden
• communicatieve vaardigheden, timemanagement en vergaderen

Werkwijze

Na een korte e-learning ga je aan de slag met voorbeeldprojecten en jouw eigen ervaringen uit de praktijk. De oefeningen en cases zijn hierop afgestemd en aan de hand van een rodedraadproject bereik je je leerdoelen. Na iedere bijeenkomst ga je de opgedane kennis en ervaringen toepassen in je eigen werk. Bij de volgende bijeenkomst bespreek je met je medecursisten hoe dit ging en werk je verder richting jouw examenopdracht.

Alle docenten komen uit de praktijk, en dat merk je aan de vele herkenbare praktijkvoorbeelden! Nog een voordeel: bij sommige lessen zit je met calculatoren, uitvoerders en werkorganisatoren in dezelfde groep. Je zit dus met branche- en vakgenoten bij elkaar, zodat je veel van elkaar kunt leren.

Afronding

Je sluit deze opleiding af met het maken van een eindwerkstuk. Bij een positieve beoordeling ga je dit werkstuk tijdens een presentatie verdedigen. Als je slaagt, ontvang je het branche-erkende diploma Werkvoorbereider/Calculator Ondergrondse Netwerken.

Vervolgopleidingen

Werkorganisator Infra 2
Calculator Infra 2