“De meegekregen tips zijn gemakkelijk toe te passen, en ze werken.”

Wil jij je (verder) ontwikkelen als werkorganisator in de infrasector? Dan is Werkorganisator Infra 1 dé opleiding voor jou. Deze praktijkgerichte opleiding geeft jou precies de juiste handvatten! Je leert een Plan van Aanpak op te stellen en zo projecten en processen in de infrasector te beheersen en analyseren. Ook leer je een planning te maken en krijg je inzicht in contracten en de relaties daartussen en in het inkoopproces en de bijbehorende kosten. De opleiding bestaat uit een combinatie van vakkennis, vakvaardigheden en persoonlijke vaardigheden die je als werkorganisator nodig hebt. Doordat je ook beter leert communiceren, kom je stevig in je schoenen te staan.

Voor wie?

Deze opleiding is perfect als je een (beginnende) werkorganisator bent of als schoolverlater met minimaal mbo-4-niveau al in deze functie werkt. Ben je werkorganisator in een andere branche en wil je instromen in de infra, dan heb je een technisch mbo-4-diploma nodig, zoals werktuigbouw, installatie- of elektrotechniek . Zij-instromers zonder infradiploma’s hebben wél het diploma Techniek (KOB) of Elementaire Infratechniek (BOB) op zak. Echt iets voor jou? Schrijf je dan in en vul de digitale vragenlijst in die je krijgt toegestuurd. Twijfel je? Neem contact met ons op. We kunnen dan samen kijken of deze opleiding goed bij jou past.

Vakinhoudelijk
• projectanalyse
• projectbeheersing
• plannen
• UAV/RAW
• inkoop

Sociale vaardigheden
• communicatieve vaardigheden, timemanagement en vergaderen

Werkwijze

We werken met voorbeeldprojecten en jouw eigen ervaringen uit de praktijk. De oefeningen en cases zijn hierop afgestemd en aan de hand van een rodedraadproject bereik je je leerdoelen. Na iedere bijeenkomst ga je de opgedane kennis en ervaringen toepassen in je eigen werk. Bij de volgende bijeenkomst bespreek je met je medecursisten hoe dit ging en werk je verder richting jouw examenopdracht.

Alle docenten komen uit de praktijk, en dat merk je aan de vele herkenbare praktijkvoorbeelden! Nog een voordeel: bij sommige lessen zit je met calculatoren, uitvoerders en werkorganisatoren in dezelfde groep. Je zit dus met branche- en vakgenoten bij elkaar, zodat je veel van elkaar kunt leren.

Afronding

Je sluit deze opleiding af met het maken van een eindwerkstuk. Bij een positieve beoordeling ga je dit werkstuk tijdens een presentatie verdedigen. Als je slaagt, ontvang je het diploma Werkorganisator Infra 1.

Vervolgopleiding

Werkorganisator Infra 2