“De docent komt uit de praktijk en verduidelijkt de lesstof vaak met eigen voorbeelden.”

Heb jij geen specifieke technische vooropleiding, maar heb je wel met infratechniek en het bouwproces te maken? Dan is deze opleiding ideaal voor jou. Bij Elementaire Infratechniek maak je kennis met alle aspecten van de sector Grond-, Weg- en Waterbouw. Alles komt aan bod: van droog/nat grondverzet en kabels en leidingen tot wegen en vaarwegen, parkmanagement en industriebouw. Na afloop heb jij een goede basiskennis van het hele vakgebied Infratechniek.

Voor wie?

Deze opleiding is perfect als jij in je werk wel in aanraking komt met infratechniek en het bouwproces, maar geen (specifieke) technische vooropleiding hebt binnen de Grond-, Weg- en Waterbouw. Je werkt bijvoorbeeld als administratief medewerker, receptioniste, medewerker bij een gemeente of als medewerker in een algemene functie en wilt graag basiskennis over de Infra/GWW, zodat je met je collega’s kunt meepraten over de dagelijkse activiteiten.

Inhoud

• begripsbepaling infra/bouw (wegen, water en rail)
• organisatie van de infra/bouw
• planvoorbereiding
• infra-onderwerpen (zoals verhardingen, verkeersmaatregelen, dijken)
• doel/samenhang tussen calculatie/werkvoorbereiding/uitvoering

Werkwijze

Aan de hand van theorie, praktische voorbeelden en oefeningen krijg je in no-time inzicht in de infrasector. Voor het complete plaatje bezoeken we ook een lopend project, zodat je aan de praktijk kunt proeven. De bijeenkomsten vinden plaats op locatie. In overleg is het eventueel mogelijk een aantal lessen online te volgen.

Afronding

Je sluit deze opleiding af met een schriftelijk examen. Als je slaagt, ontvang je het diploma Elementaire Infratechniek.

Vervolgopleidingen

Opleiding techniek
• Daarna: opleidingen Infra 1 en Infra 2, zie het opleidingsschema