Calculator/Werkvoorbereider als Professional

Tijdens de opleiding krijg je zicht op hoe je reageert op anderen en welke gevolgen dit heeft voor het functioneren als werkvoorbereider of calculator. Je leert nieuw gedrag aan zodat je waarneembaar beter gaat functioneren. Hierdoor zal jouw persoonlijk functioneren toenemen, verbeter je skills om samen te werken zowel intern als extern en bereik je meer met minder weerstand en conflicten. Hierdoor vergroot je jouw persoonlijke organisatie en leer je om te gaan met stress en werkdruk.

De medewerkers van het bedrijfsbureau zijn in hoge mate bepalend voor de ‘rust’ in de projectuitvoering. Als spin in het web van bouwteams zijn daarbij vakkwaliteiten essentieel, maar de hedendaagse werkvoorbereider en calculator kan zijn functie niet meer (alleen) op basis van vakinhoudelijke kennis uitvoeren. Hij kan zijn vak pas optimaal uitoefenen als ook de menskwaliteiten evenredig zijn ontwikkeld. Hierbij is het kunnen bewaren van overzicht, stressbestendigheid, communicatie met anderen en omgaan met lastige situaties een vereiste.

 

 Openen als PDF |  Deel via:  E-mail -  WhatsApp

Achtergrondinformatie

Werkwijze

De leergang start met een schriftelijke intake. Daarna volgen de gezamenlijke trainingsdagen met tussendoor individuele coachgesprekken. De vaardigheden en technieken leer je aan de hand van praktijkgerichte rollenspellen, discussies en cases onder leiding van een ervaren trainer die de bouwsector kent. De cases worden o.a. geanalyseerd met behulp van video-opnamen en deelnemers brengen eigen casuïstiek in.

 

 

Vervolgopleiding

  • Diverse trainingen op het gebied van leidinggeven en sociale vaardigheden,
  • Ook kan gekozen worden voor een individueel coachingstraject.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Angélica Roos

079-325 24 63

roos@bob-kob.nl