Tijdens deze vierdaagse training krijg je zicht op hoe je reageert op anderen en welke gevolgen dit heeft voor je functioneren als werkvoorbereider of calculator. Je leert nieuw gedrag aan zodat je waarneembaar beter gaat functioneren. Hierdoor verbeter je jouw skills om samen te werken, zowel intern als extern, en bereik je meer met minder weerstand en conflicten. Hierdoor vergroot je jouw persoonlijke efficiëntie en leer je om te gaan met stress en werkdruk.

Medewerkers van het bedrijfsbureau zijn in hoge mate bepalend voor de ‘rust’ in de projectuitvoering. Als spin in het web van bouwteams zijn daarbij vakkwaliteiten essentieel, maar je kunt je functie als werkvoorbereider en calculator tegenwoordig niet meer (alleen) op basis van vakinhoudelijke kennis uitvoeren. Je kunt je vak pas optimaal uitoefenen als ook de menskwaliteiten evenredig zijn ontwikkeld. Hierbij is het kunnen bewaren van overzicht, stressbestendigheid, communicatie met anderen en omgaan met lastige situaties essentieel.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor jou wanneer je werkvoorbereider, werkorganisator of calculator in de B&U, Infra of installatiebranche bent of bij een woningcorporatie of ontwerp/adviesbureau. Je beschikt over goede vakinhoudelijke kennis, maar in de dagelijkse praktijk merk je dat je in je interactie met anderen beter wilt functioneren.

Vul, na je inschrijving, het digitale intakeformulier in dat je per e-mail ontvangt. We kunnen dan samen kijken of deze opleiding goed bij jou past.

Inhoud

Zelfkennis en zelfinzicht

Leidinggeven, samenwerken en motiveren

Omgaan met lastige situaties

Coaching

Werkwijze

De leergang start met een schriftelijke intake. Daarna volgen de gezamenlijke trainingsdagen met tussendoor individuele coachingsgesprekken. De vaardigheden en technieken leer je aan de hand van praktijkgerichte rollenspellen, discussies en cases onder leiding van een ervaren trainer die de bouwsector kent. De cases worden o.a. geanalyseerd met behulp van video-opnamen. Je kunt praktijkvoorbeelden en/of vragen aandragen, die tijdens de bijeenkomsten worden behandeld.

Afronding

Na het volgen van de training ontvang je een verklaring van deelname.

Vervolgopleiding