Jij wilt er toch ook warm bijzitten?

Wordt een expert op gebied van warmte en vocht. in de opleiding Bouwfysica in de praktijk: warmte en vocht leer je fouten en problemen te herkennen en hoe je ze kunt voorkomen. Daarnaast kun je na afloop als volwaardig gesprekspartner op dit gebied fungeren.

In deze opleiding krijg je op een interactieve wijze inzicht in de bouwfysische aspecten van warmte en vocht. Met de vele praktische voorbeelden en het spelen met variabelen wordt het accent meer gelegd op het snel kunnen overzien van ingrepen in de warmte- en vochthuishouding dan op het feitelijke berekenen ervan.

Inhoud

Voor wie?

Je kunt de cursus volgen als je in je werk te maken hebt met bouwfysische aspecten bij de bouwvoorbereiding en uitvoering van bouwwerken. Je hebt een diploma mbo bouwkunde en bent bijvoorbeeld werkzaam bij een bouwbedrijf, woningcorporatie, overheidsinstantie of architectenbureau. Echt iets voor jou? Schrijf je dan in en vul de digitale vragenlijst in die je krijgt toegestuurd. Twijfel je? Neem contact met ons op. We kunnen dan samen kijken of deze opleiding goed bij jou past.

Werkwijze

Aan de hand van voorbeelden (casuïstiek) worden de natuurkundige verklaringen gegeven voor verschijnselen zoals warmtetransport door bouwdelen en vocht in en op constructies. Er wordt een relatie gelegd met de eisen uit het Bouwbesluit/de Omgevingswet en hoe eenvoudige rekenprogramma’s en NEN-praktijkrichtlijnen kunnen helpen bij het voorspellen en verklaren van bouwfysische problemen. De rode draad in de te behandelen stof is casuïstiek en het geven en behandelen van opgaven.

Afronding

Na afloop van deze cursus ontvang je een verklaring van deelname.

Vervolgopleiding