Bouwkostendeskundige

De bouwkostendeskundige is als adviseur betrokken bij het tot stand komen van een bouwwerk. Van een bouwkostendeskundige wordt gevraagd een inschatting te maken van de bouwkosten in alle fasen van het bouwproces. In toenemende mate is er behoefte aan de vroegtijdige inzet van een bouwkostendeskundige, met name in de initiatieffase. De rol van een bouwkostendeskundige is die van een sparringpartner voor (teams van) opdrachtgever, architect/adviseur en aannemers. Van de bouwkostendeskundige wordt gevraagd om processen en oplossingen te analyseren, risico’s in te schatten en ramingen te maken voor een kostenplaatje en procesadviezen. In deze opleiding leer je de professionele vaardigheden van dit vak.

Doel

Je verbreedt de kennis op het gebied van bouwkosten en persoonlijke vaardigheden. Na afloop van de opleiding ben je in staat beter te functioneren in de verschillende fasen van het bouwproces en in de belangenbehartiging van jezelf en anderen.

 Openen als PDF |  Deel via:  E-mail -  WhatsApp

Toelatingsvoorwaarden

Een HBO werk- en denkniveau, aangevuld met tenminste vijf jaar werkervaring als zelfstandig calculator of kostenadviseur is een pré.

Voor wie?

Personen die een ruime ervaring hebben op het gebied van bouwkosten en werkzaam zijn bij bouw- en installatiebedrijven, architecten- en adviesbureaus, projectontwikkelaar, woningcorporaties, overheidsdiensten of de toeleveringsindustrie.

Op deze opleiding is een intakeprocedure van toepassing.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Fatima Aitbenali

079-325 24 71

aitbenali@bob-kob.nl