Bouwkostendeskundige

De bouwkostendeskundige is als adviseur betrokken bij het tot stand komen van een bouwwerk. Van een bouwkostendeskundige wordt gevraagd een inschatting te maken van de bouwkosten in alle fasen van het bouwproces. In toenemende mate is er behoefte aan de vroegtijdige inzet van een bouwkostendeskundige, met name in de initiatieffase. De rol van een bouwkostendeskundige is die van een sparringpartner voor (teams van) opdrachtgever, architect/adviseur en aannemers. Van de bouwkostendeskundige wordt gevraagd om processen en oplossingen te analyseren, risico’s in te schatten en ramingen te maken voor een kostenplaatje en procesadviezen. In deze opleiding leer je de professionele vaardigheden van dit vak.

Doel

Je verbreedt de kennis op het gebied van bouwkosten en persoonlijke vaardigheden. Na afloop van de opleiding ben je in staat beter te functioneren in de verschillende fasen van het bouwproces en in de belangenbehartiging van jezelf en anderen.

 Openen als PDF |  Deel via:  E-mail -  WhatsApp

Achtergrondinformatie

Werkwijze

De opleiding is gebaseerd op project gestuurd leren.  Toepassen van lesstof in de praktijk centraal staat, maar het ontwikkelen van theoretische kennis en het kunnen inzetten hiervan, is een essentieel onderdeel van de opleiding. Je wordt uitgedaagd om op een hoger abstractieniveau te gaan denken en werken. Op communicatief vlak leer je belangen herkennen en doelgericht bewegen in het politieke veld van opdrachtgever, architect en andere stakeholders. De praktijkervaringen van de deelnemers staan centraal en de oefeningen/cases worden hierop afgestemd. Na iedere bijeenkomst wordt verwacht dat de opgedane kennis en ervaringen worden toepast in de eigen werkomgeving. De opleiding wordt afgesloten met het maken van een integrale opdracht, waarin de inhoud van alle modulen aan bod komt.

 

Vervolgopleiding

  • Leergang Bedrijfsleiding,
  • Diverse trainingen en workshops: Leidinggeven, Vergadertechniek en Besluitvorming, Klantgericht Handelen, Persoonlijke effectiviteit.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Fatima Aitbenali

079-325 24 71

aitbenali@bob-kob.nl