Allround Calculator B&U

Doordat bouwprojecten complexer worden op zowel organisatorisch, juridisch, contractueel als financieel vlak vraagt dit een duidelijk totaaloverzicht. Het afbreukrisico op financieel gebied is zeker aanwezig. Calculatie is met de moderne technieken al lang niet meer op te tellen en hoeveelheden niet uit te trekken. Snel inzicht in de kosten kan al van belang zijn in de tender en engineeringsfase. Er wordt verwacht dat je de aangeboden theorie gaat toepassen op de eigen werkomgeving. De opleiding is bedoeld om de deelnemers snel op zelfstandig niveau te hebben.

 

Doel

In de opleiding wordt essentiële kennis en kunde ontwikkeld, waardoor je je ontwikkelt tot allrounder op het gebied van calculatie. Je krijgt inzicht in de principes van arbeidskunde en kostenleer die de kostprijs beïnvloeden. Vakinhoudelijk zal je in staat zijn de calculatie van grotere complexe werken te coördineren en vorm te geven. Daarnaast leer je het project te analyseren, de daarmee verbonden risico’s en  de invloed van werkmethode en tijdgebonden kosten te bepalen. Je bent in staat mee te denken met het ontwerpteam over alternatieven en deze kostentechnisch in kaart te brengen waarbij risico’s en de financiële haalbaarheid uitgangspunten blijven.

 Openen als PDF |  Deel via:  E-mail -  WhatsApp

Opleidingsduur

De opleiding van 1 jaar wordt vormgegeven door 17 bijeenkomsten (eenmaal per 2 weken) op werkdagen van 13.00 uur tot ca. 20.30 uur.

 

Groepsgrootte

+/- 12 personen.

 

Studiebelasting

425 uur.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Fatima Aitbenali

079-325 24 71

aitbenali@bob-kob.nl