Allround Calculator B&U

Doordat bouwprojecten complexer worden op zowel organisatorisch, juridisch, contractueel als financieel vlak vraagt dit een duidelijk totaaloverzicht. Het afbreukrisico op financieel gebied is zeker aanwezig. Calculatie is met de moderne technieken al lang niet meer op te tellen en hoeveelheden niet uit te trekken. Snel inzicht in de kosten kan al van belang zijn in de tender en engineeringsfase. Er wordt verwacht dat je de aangeboden theorie gaat toepassen op de eigen werkomgeving. De opleiding is bedoeld om de deelnemers snel op zelfstandig niveau te hebben.

 

Doel

In de opleiding wordt essentiële kennis en kunde ontwikkeld, waardoor je je ontwikkelt tot allrounder op het gebied van calculatie. Je krijgt inzicht in de principes van arbeidskunde en kostenleer die de kostprijs beïnvloeden. Vakinhoudelijk zal je in staat zijn de calculatie van grotere complexe werken te coördineren en vorm te geven. Daarnaast leer je het project te analyseren, de daarmee verbonden risico’s en  de invloed van werkmethode en tijdgebonden kosten te bepalen. Je bent in staat mee te denken met het ontwerpteam over alternatieven en deze kostentechnisch in kaart te brengen waarbij risico’s en de financiële haalbaarheid uitgangspunten blijven.

 Openen als PDF |  Deel via:  E-mail -  WhatsApp

Achtergrondinformatie

Werkwijze

Tijdens de opleiding staan naast voorbeeld projecten ook jouw eigen praktijkervaringen centraal. De oefeningen en cases worden hierop afgestemd. Na iedere bijeenkomst wordt verwacht dat de opgedane kennis en ervaringen wordt toegepast in de eigen werkomgeving. Tijdens de volgende bijeenkomst(en) worden deze praktijkervaringen met elkaar gedeeld en geëvalueerd.

 

Vervolgopleiding

  • Bouwkostendeskundige,
  • Module Inkoop en projectcontractering,
  • Diverse verdiepende modules en trainingen.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Fatima Aitbenali

079-325 24 71

aitbenali@bob-kob.nl