BOB start dit najaar met BIM-cursussen

Bij BOB kun je nu je kennis en vaardigheden op het gebied van BIM verbeteren. In samenwerking met een BIM-expert hebben we een aantal praktijkcursussen ontwikkeld voor calculatoren, projectleiders, werkvoorbereiders en het management. Met deze cursussen maakt de deelnemer een stap in de virtuele wereld van BIM.

In de BIM-cursussen werken we met kleine groepen, waardoor de docent veel aandacht kan schenken aan vragen en individuele begeleiding. De vertaling naar het eigen bedrijf is daardoor eenvoudiger. Voor bedrijven die nog helemaal aan het begin staan van BIM-ontwikkelingen organiseren we kennissessies, BIM en virtueel bouwen op bedrijfsniveau. Samen met jouw bedrijf stippelen we een route uit naar een succesvolle invoering van BIM.

 

De eerste stappen in de virtuele bouwwereld

De deelnemers worden meegenomen in de wereld van virtueel bouwen en het Building Informatie Model. De cursussen zijn gericht op medewerkers van bedrijven, die de eerste stappen (willen) gaan zetten in een virtuele bouwwereld en op zoek zijn naar houvast in hun zoektocht. Medewerkers die echter al de nodige kennis en vaardigheden hebben verworven op het gebied van BIM, kunnen met dit traject ook een fikse stap voorwaarts zetten.

 

Digitalisering en technologische vernieuwing

De digitalisering en de technologische vernieuwing in de maatschappij vinden ook plaats in de bouw. Vooral jonge, nieuwe medewerkers brengen ervaringen en kennis op het gebied van digitalisering mee die bruikbaar zijn in een bouwbedrijf. Wel moeten deze medewerkers de verbinding kunnen leggen tussen hun eigen kennis en de virtuele bouwwereld. Veel informatie over projecten is en komt beschikbaar in 3D en jonge medewerkers zijn vaak in staat om vrijwel moeiteloos de stap te maken. 3D modellen vragen van de medewerkers die gewend zijn om tekeningen te lezen en te interpreteren een andere manier van kijken en werken.

 

Werken met 3D-informatie

In deze cursussen staan de tools centraal om met 3D-informatie te werken. Deze basis is nodig om als calculator en werkvoorbereider vervolgens informatie uit een 3D-model te halen en te verwerken. Een calculator kan uittrekstaten en begrotingen maken met een 3D-model. De werkvoorbereider maakt een planning vanuit een 3D-model. Vanzelfsprekend dienen ook de projectleider en het management te weten wat BIM en de virtuele wereld inhouden voor de aansturing van projecten en de organisatie.

 

Positieve boost

Tijdens de BIM-cursussen leren jonge en ervaren medewerkers de 3D-modellen toe te passen in het eigen werk. Het bedrijf profiteert hiervan doordat medewerkers zich verder ontwikkelen. Uiteindelijk is de belofte van BIM dat de faalkosten door deze digitalisering naar beneden gaan. Met de groei van de medewerkers door deze cursussen zijn zij in staat om alle betrokkenen in en om het bedrijf beter van advies te voorzien, de (interne) processen te verbeteren en de productiviteit te verhogen. Het imago en de resultaten van het bedrijf krijgen een positieve boost.

 

Aanmelden en meer informatie

Eind oktober starten we in het midden van het land met de één- en tweedaagse cursussen. In onderstaand schema een overzicht van onze BIM-cursussen met startdata, klik op de betreffende cursus voor meer informatie of om te in te schrijven.

Cursus Locatie Datum
BIM voor managers Utrecht 24 oktober 2019
BIM voor projectleiders Utrecht 31 oktober 2019
BIM in de calculatie Utrecht 1 november 2019
BIM en virtueel bouwen op bedrijfsniveau incompany te bepalen in overleg
BIM in de werkvoorbereiding Utrecht 26 november 2019
BIM 3D Modellen lezen en begrijpen Utrecht 4 december 2019

Wil je meer weten over deze intensieve BIM-cursussen, dan kun je contact opnemen met René van den Hoeven, vandenhoeven@bob-kob.nl of 06 51543204.

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

079 - 325 24 50

info@bob-kob.nl