Zó tilt Dura Vermeer carrières naar een hoger niveau

Negentig UTA-medewerkers van Dura Vermeer Infra Regio Zuid West volgden afgelopen januari een trainingsdag Persoonlijke Effectiviteit, geheel op maat én in-company verzorgd door BOB-KOB. Zij verbeterden zo hun bekwaamheid in onder meer efficiënter werken, persoonlijk leiderschap en het goede gesprek voeren.

Dura Vermeer staat voor ‘het waarmaken van ambities’. Vanuit die visie stimuleert het familiebedrijf persoonlijke ontwikkeling en groei volop. “Via onze eigen Academie bieden we toegang tot opleidingen, cursussen en e-learnings die aansluiten bij individuele groeibehoeften”, vertelt HR Business Partner Renske van Heijst. “Daarnaast bieden we maatwerkprogramma’s op het gebied van leiderschap, of zoals we nu hebben gedaan, het evenement ‘Het goede gesprek’ gericht op het verdiepen en verbreden van kennis en vaardigheden.”

Renske van Heijst, HR Business Partner

Bijspijkeren en verdiepen

‘Het goede gesprek’ maakte deel uit van een driedaagse opleidingssessie waarin een breed pakket aan trainingen werd aangeboden, variërend van financieel bewustzijn tot veilig werken langs de weg en het verbeteren van persoonlijke effectiviteit. Aanleiding was de wens om op bepaalde vlakken een inhaalslag te maken. “We wilden onze medewerkers niet alleen bijspijkeren, maar hen ook laten proeven van de diverse verdiepingsmogelijkheden voor hun persoonlijke en professionele groei. De samenwerking met BOB-KOB als partner was een bewuste keuze, gezien hun expertise in de bouw- en infrasector.”

Persoonlijke effectiviteit was een onderwerp waar een sterke vraag naar was, zeker omdat het al een tijd geleden was dat medewerkers een training in die richting hadden gevolgd. “Samen met onze accountmanager van BOB-KOB hebben we een programma samengesteld waarin samenwerking, feedback geven en persoonlijk leiderschap centraal stonden. Van tevoren hadden we bij onze medewerkers gepeild wat zij wilden leren en interessant vonden, en dat is erin verwerkt. Het was dus echt maatwerk. Ook mooi: BOB-KOB heeft zich ingespannen om een gevarieerde trainingsaanpak te bieden, inclusief de inzet van acteurs, trainers en zelf oefenen.”

Interactief regietheater

De dag begon plenair met een interactief regietheater, waarin acteurs een situatie uitbeeldden waarbij samenwerking stroef verliep. “Onze medewerkers kregen de gelegenheid om suggesties te doen voor alternatieve reacties, die vervolgens door de acteurs werden uitgevoerd. Dit leidde tot veel interactie. Daarna volgden enkele trainingen in kleinere groepjes, met onderwerpen als efficiënt werken, timemanagement en stressmanagement.” ‘s Middags was er een carrousel aan verdiepingstrainingen op het gebied van soft skills, zoals goede gesprekken voeren, leiderschap, teamontwikkeling, onderhandelen, conflicthantering, vergaderen en besluitvorming. “Iedereen mocht er twee naar keuze volgen, en dit werd zeer gewaardeerd.”

De reacties van de deelnemers waren positief. “Men vond het leuk en afwisselend. Sommigen vonden het veel voor één dag, maar dat was een bewuste keuze: we wilden een introductie in al die onderwerpen geven en mensen zo aanmoedigen hier later iets mee te doen. Dit gaan we dan verder nog verdiepen in hun persoonlijke ontwikkelplan.” Renske benadrukt ook de succesvolle samenwerking met BOB-KOB, die zorgvuldig luisterde naar de wensen en een interactief en afwisselend programma samenstelde. “Ze waren ook zeer betrokken. Onze accountmanager is zelfs van tevoren én tijdens de training ter plekke op de locatie komen kijken of alles ging zoals gepland.”

Springplank

De opleidingsdagen dienen als een springplank voor verdere verdieping, met verschillende vervolgtrainingen die, soms ook door BOB-KOB verzorgd, beschikbaar zijn in de Dura Vermeer Academie. Renske: “Deze ervaring was zo waardevol dat we besloten hebben volgend jaar weer zoiets te organiseren, al denken we aan twee dagen in plaats van drie.”

 

𝗢𝗻𝘁𝘄𝗶𝗸𝗸𝗲𝗹 𝗷𝗲 𝗰𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻𝗶𝗰𝗮𝘁𝗶𝗲𝘃𝗲 𝘃𝗮𝗮𝗿𝗱𝗶𝗴𝗵𝗲𝗱𝗲𝗻 𝗯𝗶𝗷 𝗕𝗢𝗕-𝗞𝗢𝗕!
Wil je je persoonlijke ontwikkeling een boost geven en steviger in je schoenen staan? Bij BOB-KOB bieden we trainingen waarbij je jouw communicatieve vaardigheden kunt versterken, specifiek afgestemd op de uitdagingen in de bouwwereld. Onze soft skills-trainingen leggen een directe link naar jouw dagelijkse praktijk. We begrijpen de specifieke uitdagingen in de bouwsector en zorgen ervoor dat wat je vandaag leert, morgen al kunt toepassen. Je oefent tijdens de training met praktijksituaties en uitdagingen die je dagelijks tegenkomt. En het beste deel? Je mede-cursisten zijn ook professionals uit de bouwsector, waardoor je kunt leren van hun ervaringen en situaties. Bekijk onze trainingen in soft skills en ontdek hoe je jezelf naar een hoger niveau kunt tillen.

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

088 425 63 00

info@bob-kob.nl