Van bank naar bouw(opleidingen)

In de bouw en infra is een groot tekort aan personeel. Niet alleen op de bouwplaats hebben bedrijven vakmensen nodig, ook op kantoor is er behoefte aan bijvoorbeeld werkvoorbereiders en calculatoren. Met de campagne ‘Van bank naar bouw’ laat Bouwend Nederland zien dat het heel goed mogelijk is om een carrièreswitch te maken richting de bouw.

Onze collega Mirjam werkte voorheen bij de Rabobank, maar na weer een reorganisatie ging ze op zoek naar wat anders. Ze raakte geïnteresseerd in het beroep kopersbegeleider, je adviseert dan kopers van een nieuwbouwhuis over o.a. meer- en minderwerk. Ze deed daarom de BOB-opleiding Elementaire bouwkunde A, waar ze in 12 avonden en een middag op de bouwplaats de basisbeginselen in de bouw leerde. Mirjam is uiteindelijk bij BOB-KOB terecht gekomen waar ze cursisten inschrijft en adviseert over opleidingen op het gebied van beheer en onderhoud.

In onderstaande video vertelt Mirjam over haar carrièreswitch.

 

Op 23 juli 2020 was in de bijlage van het AD en De Gelderlander ook te lezen hoe een aantal mensen de overstap naar de bouw maakt. In een artikel over zij-instromers in de bouw is Mirjam samen met een deelnemer aan ons zij-instroomtraject voor calculatoren in de infra aan het woord.

Publicatiedatum: 23 juli 2020

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

088 425 63 00

info@bob-kob.nl