“Met de module Gevel en Onderhoud ben ik weer helemaal up-to-date”

Ervaring en kunde inzake technisch beheer en onderhoud had Ruud Narin (57) al. Toch zocht de projectleider planmatig onderhoud verdere verdieping en vernieuwing. Samen met collega’s volgde hij de module Gevel en onderhoud als incompanytraining. “We zijn nu weer helemaal up-to-date, zeker als het om duurzaamheid gaat.”

Ruim tien jaar geleden werkte Ruud als opzichter dagelijks onderhoud bij Vesteda. Om zijn technische kennis te verbreden en te vergroten, haalde hij in twee jaar tijd alle modules van de opleiding Technisch Beheerder/Opzichter Onderhoud. Nu werkt hij als projectleider planmatig onderhoud daken bij Havensteder. Samen met veertien collega’s volgde hij (voor hem opnieuw) de module Gevel en Onderhoud. “Het was een goede opfriscursus; kennis die je niet gebruikt, verwatert. Bovendien is er in tien jaar tijd veel veranderd.”

Ruud Narin, projectleider planmatig onderhoud daken bij Havensteder

Vakvolwassenheid

Even terug naar de opleiding Technisch Beheerder/Opzichter Onderhoud, wat bracht die hem destijds? “Ik werd voor de hogere functiekaders binnen de organisatie een volwaardig gesprekspartner op technische inhoud én beleidsmatig. Ook kon ik huurders bij bouwfysische kwesties veel beter technisch inhoudelijk uitleggen hoe bepaalde problemen in elkaar staken. De opleiding gaf mij kortom vakvolwassenheid.”

Ruud is bij Havensteder verantwoordelijk voor het toezicht op de planmatige projecten voor daken. “Een brede, diverse, en op sommige onderdelen ook diffuse functie. Ik kom op alle regiokantoren, word veel benaderd en ook steeds vaker uitgenodigd bij het hogere kader, dus de beleidsmakers. Dit spreekt mij zeer aan. Ik zie nu waar en hoe die beslissingen tot stand komen, en het is leuk en spannend om daar deel van te mogen uitmaken.”

Vernieuwend en verfrissend

Hoewel daken zijn speciale aandacht krijgen, heeft Ruud ook zijdelings te maken met gevelwerk. Zo ontstond het idee om de BOB-module Gevel en Onderhoud opnieuw te volgen. Meer collega’s waren geïnteresseerd, dus werd het een incompanytraining. “Het was leuk, vernieuwend en verfrissend om dit samen te doen, en ook goed voor de teambuilding. Als solisten zaten we nu ineens met z’n allen aan tafel om vraagstukken te bespreken. Zo leer je ieders standpunten en inzichten én elkaar beter kennen.”

Ruud leerde veel nieuws, vooral op het vlak van duurzaamheid. “Was dit in 2009 nog geen actueel maatschappelijk onderwerp, nu is het een hot item. Zelf vond ik de persoonlijke zienswijze van de docent op het stabiel houden van het warme binnenklimaat in je gebouw, heel verfrissend. Namelijk dat je, puur vanuit bouwfysisch opzicht gezien, in de winterperiode prima de ventilatie-installatie kunt uitzetten als er weinig mensen in huis zijn. Breder gezegd: afhankelijk van de situatie zijn er altijd verschillende invalshoeken en scenario’s mogelijk. Dat vind ik een boeiend proces.”

Iedereen is zo enthousiast over de incompanytraining, dat er interesse is voor een tweede module: Dak en Onderhoud, eventueel in combinatie met een NEN-methodiek. “Straks gaan zowel de opzichters planmatig onderhoud als de projectleiders steeds meer te maken krijgen met daken. Voor mijzelf vind ik een technische verdieping over daken ook fijn. Mogelijk wil ik later meer richting projectmanagement, maar dat is nog toekomstmuziek. Eerst ga ik mijn huidige functie goed verkennen.”

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

088 425 63 00

info@bob-kob.nl