Maak stappen in je loopbaan met de STAP-regeling

Als je werkt of werkzoekend bent kun je vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kunt deze subsidie als particulier gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt.

Meer kansen op de arbeidsmarkt door opleiding

STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Met het STAP-budget wil de overheid werkenden en werkzoekenden de mogelijkheid bieden om meer eigen regie te nemen bij het ontwikkelen tijdens hun loopbaan. Zij hebben zo meer kansen om hun baan te houden of om een nieuwe baan te vinden. Met het geld uit het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen.

Aanvragen STAP-budget

Voordat je het STAP-budget kunt aanvragen moet je je eerst hebben aangemeld voor een opleiding. Na inschrijving krijg je van ons (of van een andere opleider) een STAP-aanmeldingsbewijs. Dat bewijs heb je nodig als je het STAP-budget gaat aanvragen. Dat doe je digitaal via het STAP-portaal van UWV je upload het aanmeldingsbewijs dan als bijlage. Let op! Je kunt het budget alleen aanvragen als je de opleiding zelf betaalt, niet als je werkgever de opleiding voor je betaalt.

Wees er snel bij!

Er zijn in 2022 vijf tijdvakken waarbinnen je het STAP-budget kunt aanvragen. Er is een budget beschikbaar dat over deze tijdvakken wordt verdeeld. Het budget voor de eerste termijn 1 maart t/m 30 april, was al binnen enkele dagen op. Op 1 mei, 1 juli, 1 september en 1 november starten de volgende tijdvakken. Let op dat je het budget niet te vroeg aanvraagt! De opleiding moet binnen drie maanden na afloop van het aanvraagtijdvak waarin het STAP-budget is aangevraagd beginnen. En ook niet te laat. De opleiding mag pas minimaal vier weken na de start van de aanvraagperiode starten. Bereid je daarom goed voor!

Opleidingen BOB-KOB in STAP-regeling

BOB-KOB is bezig de KOB-opleidingen en een aantal BOB-opleidingen in de STAP-regeling te krijgen. Wanneer dit lukt volgt hierover meer informatie en zullen we dit ook bij de betreffende opleidingen op de website vermelden. Voor de opleidingen die in september starten dien je in het tijdvak van 1 juli het STAP-budget aan te vragen. Voor opleidingen die in oktober of november starten gebruik je het tijdvak van 1 september.

De ontwikkelingen om onze opleidingen geregistreerd te krijgen in het STAP scholingsregister verlopen moeizamer dan verwacht. Als particuliere deelnemer aan een van onze opleidingen kom je dan wellicht in aanmerking voor de STAP subsidie van €1.000,- . Het hangt echter af van de voortgang bij de organisatie, waar we ons moeten registreren. Deze organisatie heeft een aanzienlijke achterstand om alles correct te verwerken.

Meer informatie

Bekijk de meest gestelde vragen over de STAP-regeling of lees meer over de STAP-regeling en hoe je deze kunt aanvragen op de website van de Rijksoverheid.

 

Bron: Rijksoverheid

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

079 - 325 24 50

info@bob-kob.nl