STAP-budget

Algemene informatie over het STAP-budget

STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Met het STAP-budget wil de overheid werkenden en werkzoekenden de mogelijkheid bieden om meer eigen regie te nemen bij het ontwikkelen tijdens hun loopbaan. Zij hebben zo meer kansen om hun baan te houden of om een nieuwe baan te vinden. Met het geld uit het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen.

Als je werkt of werkzoekend bent kun je een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kunt deze subsidie als particulier of ZZP’er gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt.

Meer informatie vind je op de website van de rijksoverheid: STAP-regeling

STAP en BOB-opleidingen

De opleidingen Elementaire Bouwkunde A,  Elementaire Bouwkunde B en Kopersbegeleiding kun je volgen met de STAP-regeling. Voor deze opleidingen plannen we meestal eind mei de data voor het najaar in. Hou dan deze startdata in de gaten als je gebruik wilt maken van het STAP-budget.

De Vastgoed Academy van BOB-KOB organiseert in samenwerking met de Helix Academy de tweedaagse workshop Introductie Verduurzaming Bestaande Woningbouw (STAP-pakket). Voor deze workshop kun je op 1 mei en 1 september een STAP-budget aanvragen. Bij het aanvragen van het STAP-budget kun je deze workshop vinden onder de Helix Academy. Je ontvangt je STAP-aanmeldbewijs ook via de Helix Academy.

Attentie
Als je het STAP-budget aanvraagt is er geen garantie dat je daadwerkelijk in aanmerking komt voor het STAP-budget. Voor elke periode is een beperkte hoeveelheid totaalbudget beschikbaar. De regel is: op=op. Wees er dus tijdig bij!

 

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

079 - 325 24 50

info@bob-kob.nl