Binnen de bouw zijn we trots op de projecten die we realiseren. En terecht. We kunnen bij het opleveren altijd terugkijken op een knap staaltje vakmanschap. Helaas hebben we in de sector soms te veel aandacht voor de technische realisatie van ons project op basis van onze vakkennis en te weinig voor het managen van het proces eromheen.

Regelmatig kan de weg naar het eindproduct wel wat effectiever en efficiënter. Het niet juist managen van het proces kost veel tijd, geld en energie en verstoort vaak ook nog eens de relatie met de klant. Uiteindelijk kosten deze projecten, vaak omschreven als ‘bleeders’, jouw organisatie, de branche, maar uiteindelijk ook jouw klanten, erg veel geld.

In deze video vragen we Marco Buijnsters, specialist op het gebied van projectmanagement, waarom we nou steeds weer in dezelfde valkuilen stappen bij het managen van een project en hoe het ook anders kan.

Opleiding Projectmanagement

In de opleiding Projectmanagement (voor B&U en Infra) kijkt docent Marco Buijnsters naar projecten in de bouw, maar zeker ook naar hoe andere sectoren projectmanagement aanpakken. Hierdoor herkennen deelnemers voorbeelden, maar kun je ook leren van ervaringen uit andere technische sectoren. Je volgt vakinhoudelijke modules, waarin alle projectmanagementelementen worden aangeboden. Daarnaast is er een module persoonlijke effectiviteit om als persoon in de rol van projectmanager zowel op leiderschaps- als managementniveau optimaal te kunnen functioneren.

We verzorgen dit traject zowel open als incompany. Want met beide is mogelijk het projectmanagement van zowel je organisatie, projectmanagers als projectteams te verbeteren en zo je projecten, niet alleen vaktechnisch, maar ook procesmatig nòg beter te organiseren.

 

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

088 425 63 00

info@bob-kob.nl