Elementaire Bouwkunde A voor zij-instromers

Zij-instromers zijn essentieel in de toekomstige vraag naar personeel. De bouwsector groeit en blijft groeien. Cijfers laten zien dat er zo’n 46.000 medewerkers nodig zijn uit opleidingen, het buitenland en andere sectoren. Het is dus nu de tijd voor werkgevers om in mensen te investeren. Het voordeel van een zij-instromer in dienst nemen uit een andere sector is dat deze persoon al veel kennis en werkervaring heeft opgedaan.

Wil je de bouwtaal leren spreken?

Met de opleiding Elementaire Bouwkunde A voor zij-instromers leer je op hoofdlijnen de basisbeginselen in de bouw. Je leert in korte tijd de meest elementaire kennis van het bouwproces en de bouwtechniek. Zo komt de totstandkoming van een bouwwerk aan bod, maar ook welke productiemethode worden toegepast in (moderne) woningbouw, wat de belangrijkste eigenschappen zijn van de meest voorkomende bouwmaterialen, bouwkundige tekeningen op hoofdlijnen lezen en interpreteren, verschillende bouwdelen en uit welke materialen deze zijn samengesteld.

Intervisie, een georganiseerde inspiratie-uitwisseling van verschillende denkwijzen, kennisuitwisseling en visies met vakgenoten, professionals en/of medestudenten, staat in de opleiding centraal.  Ook het werken aan een realistische casus is opgenomen om de opgedane kennis in de praktijk toe te passen.

Ook als je geen bouwkundige vooropleiding hebt gehad en je wilt instromen in de bouwsector dan is de opleiding Elementaire Bouwkunde A voor zij-instromers zeker iets voor jou. Als je na afronding van de opleiding enthousiast bent geworden zijn er binnen BOB-KOB veel interessante vervolg opleidingen beschikbaar.

 Openen als PDF |  Deel via:  E-mail -  WhatsApp

Achtergrondinformatie

Werkwijze

De theorie wordt aan de hand van het studiemateriaal en videopresentaties besproken en toegelicht in combinatie met individuele- en gezamenlijke opdrachten. Ook worden 5 intervisie/inspiratie bijeenkomsten georganiseerd waarbij een thema centraal staat en wordt besproken. Er wordt voor deze opleiding de nodige zelfstudie verwacht. Je volgt zelfstandig in eigen tijd en op eigen tempo online lessen. De opleiding is vooral praktisch gericht. We gaan tijdens de opleiding aan de slag met een casus om je eigen woning te realiseren.

Bij het bezoek aan de bouwplaats is het verplicht om veiligheidslaarzen/schoenen te dragen. Zonder deze schoenen of laarzen kan je niet deelnemen aan de excursie. Deze schoenen of laarzen moet je zelf verzorgen. Eventueel hebben wij een suggestie waar veiligheidslaarzen tegen een aantrekkelijk prijs aangeschaft kunnen worden.

Vervolgopleiding

De opleiding Elementaire Bouwkunde voor zij-instromers is bedoeld om kennis te maken en te ontdekken of de bouwwereld wat voor je is en is een goede basis voor de vervolgopleidingen Elementaire Bouwkunde A en B. Voor verdere informatie over deze opleidingen kun je contact opnemen met Mabelie Russcher te bereiken op 079-325 24 65 en russcher@bob-kob.nl.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Mabelie Russcher

079-325 24 65

russcher@bob-kob.nl