Elementaire installatietechniek

In de cursus Elementaire installatietechniek leer je wat de diverse installaties inde woning- en utiliteitsbouw op hoofdlijnen inhouden, hoe de werkprocessen van installateurs op hoofdlijnen verlopen en waarop je moet letten bij het samenvoegen van bouwdeskundige en installatietechnische elementen. Na afloop weet je welke essentiële vragen er gesteld moeten worden door de bouwer aan de installateur.

Installatietechniek is een gecompliceerd maar belangrijk onderdeel van een gebouw. Zonder de sanitaire installaties, riolering, elektra, gas en water zijn de meeste gebouwen niet bruikbaar. Klimaatinstallaties zorgen voor een comfortabel en gezond binnenklimaat. In het kader van duurzaam bouwen en de verduurzaming van de gebouwen voorraad zal het belang van een goed installatie ontwerp en onderhoud toenemen. Als je in je werk regelmatig te maken hebt met de installateurs of installatiebureaus, maar de kennis ontbreekt dan biedt deze cursus je de mogelijkheid om in een korte tijd de meest elementaire kennis van de installatietechniek eigen te maken. Dit wordt gedaan aan de hand van vier verschillende gebouwen: woning, appartementengebouw, utiliteitsgebouw met kantoorfunctie en een multifunctioneel gebouw.

 

Aan de orde komen:

  • Sanitaire installaties: riolering, leidingwater, gas, brandblusinstallaties
  • Klimaatinstallaties: ventilatie en luchtbehandeling, verwarmen en koelen
  • Elektrotechnische installaties: elektra installatie in een woning, licht- en krachtinstallaties utiliteitsbouw, veiligheidsinstallaties, communicatie, liften.

Naast dat verschillende systemen en oplossingen van deze installatie worden behandeld komen van alle installaties ook de uitgangspunten en eisen aan de orde. Waaronder: behaaglijkheid, duurzaamheid, energiebesparing, wet en regelgeving, bouwkundige integratie.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Mabelie Russcher

079-325 24 65

Russcher@bob-kob.nl