Elektrotechnische Installaties en Onderhoud

Elektrotechnische installaties zijn een belangrijk onderdeel van het vastgoed en het wordt steeds belangrijker omdat aan allerlei wettelijke eisen en nieuwe technologische ontwikkelingen moet worden voldaan. Voor de eigenaar van vastgoed is de tevredenheid van de gebruiker, de betrouwbaarheid en werking van de verschillende installaties een belangrijk aandachtspunt voor een goed gebruik en de beschikbaarheid. Wil je leren, hoe je met behulp van de juiste inspectie- en onderhoudsmethoden effectief kunt omgaan met het beheer en onderhoud van elektrotechnische installaties? Dan is deze opleiding wat voor jou. In deze opleiding wordt ingegaan inventarisatie, inspectie, onderhoud, keuringen, controles en toezicht. Met de verzamelde gegevens kan je input leveren voor het bijstellen en/ of aanpassen van de uitvoering van onderhoud en / of de op te stellen rapportages en meerjarenonderhoudsplanningen. Deze kennis helpt je om onderhoud te plannen en de juiste beslissing voor onderhoud te nemen en offerteaanvragen en opdrachten uit te zetten en te begeleiden.

Samen met de opleiding ‘Werktuigbouwkundige installaties en onderhoud’, maakt deze opleiding deel uit van de modulestructuur Installaties en Onderhoud

Zie ook het opleidingschema Beheer en Onderhoud en de Planning.

 Openen als PDF

Toelatingsvoorwaarden

  • MBO-Bouwkunde op niveau 4 of de BOB-opleiding Elementaire Bouwkunde A én MBO-niveau 4,
  • Minimaal 2 jaar werkervaring in renovatie en/of onderhoud,

Heb je wel MBO niveau 4 maar beschik je niet over de diploma’s dan kun je bij BOB een test afleggen. In deze test wordt je MBO niveau op cognitief niveau bepaald. Voldoe je aan het niveau dan kun je instromen in de opleiding na het behalen van het diploma Elementaire Bouwkunde A. Denk je al te beschikken over de noodzakelijke bouwkundige kennis op Elementaire Bouwkunde A-niveau. Dan bestaat er een mogelijkheid om deze kennis aan te tonen middels het afleggen van een Online Bouwkundetest.

Zie onderstaand voor meer informatie:

Test MBO werk- en denkniveau

Test HBO werk- en denkniveau

Online Bouwkunde test

 

Voor wie?

Personen die werkzaam zijn als opzichter, beheerder of technische/ facilitaire medewerker van:

  • Bouwbedrijven/ organisaties in de sector beheer en onderhoud vastgoed.
  • Woningcorporaties, rijks-, provinciale- en gemeentelijke overheidsdiensten.
  • Zorg en onderwijsinstellingen, kantoorhuisvesting en productie omgevingen.
  • Belegging- en beheermaatschappijen.
  • Vervoers- en nutsbedrijven.

Aannemers, installateurs en (bouwkundige) adviesbureaus.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Mabelie Russcher

079-325 24 65

russcher@bob-kob.nl