Young BAM graaft diep tijdens zomeractiviteit

In Harderwijk vond op vrijdagmiddag 6 juli de spectaculaire zomeractiviteit van Young BAM plaats. Op het terrein van SOMA bedrijfsopleiding mochten de jonge BAM-medewerkers oefenen in een van de vele simulatoren en bestuurden ze een hydraulische graafmachine. De activiteiten werden afgesloten met een gezellige BBQ gesponsord door de BOB.

“We organiseren per jaar een 20-tal activiteiten die vrijwel altijd een educatief thema hebben” vertelt Wouter van Osch, bestuurslid van Young BAM. De Young BAM-leden kregen deze middag een kijkje in de keuken van de Machinistenopleiding van SOMA. In het lokaal met 18 simulatoren voerden ze achter de hendels van een grote machine een aantal opdrachten uit. Dat viel nog niet mee.

Op het buitenterrein mochten de BAM’ers na een korte demonstratie zelf met een hydraulische graafmachine aan de slag. Er zaten enkele natuurtalenten tussen, maar de meesten vonden het erg lastig om de machine onder controle te krijgen. “Ik heb meer bewondering gekregen voor de machinisten op de bouwplaats”, zegt Tom een van deelnemers. “Behalve dat je bezig bent met het werken op een machine, moet je ook nog in de gaten houden wat er op de bouwplaats gebeurt.”

Young BAM gaat het maken

Meerdere jonge medewerkers zitten al aardig op hun plek bij de BAM, zij zijn zeker van plan het te gaan maken in de Bouw en Infra. Lennart bijvoorbeeld, is inkoper bij kleinschalige projecten en heeft het erg naar zijn zin. Hij is enthousiast over een nieuw project, het ombouwen van de Bijlmerbajes naar een wooncomplex. “Het is de bedoeling dat we 98% van het gebouw hergebruiken”, vertelt hij. “Dat wordt een flinke uitdaging”.

Charissa heeft momenteel een procesfunctie in een projectteam maar wil graag de technische kant op. “Ik wil graag doorgroeien naar ontwerp en engineering. Momenteel leer ik ‘on the job’ door mee te lopen met een collega die me alles uitlegt. Zo doe ik alvast veel ervaring op”.

Betrokken bij BAM

De koninklijke BAM één jongerenorganisatie voor alle disciplines, met ruim 1000 leden. De leden van Young BAM hebben de leeftijd tot 35 jaar. Tijdens de activiteiten die georganiseerd worden, kunnen de jonge BAM’ers netwerken en ze blijven ze betrokken bij het bedrijf.

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

079 - 325 24 50

info@bob-kob.nl