Veel enthousiasme voor nieuwe training ‘Verduurzaming bestaande woningbouw’

Het renoveren van woningen kan tegenwoordig slim gecombineerd worden met energiebesparende maatregelen en duurzame energieopwekking. Dit vraagt wel nieuwe kennis, competenties en vaardigheden van spelers in deze markt. Voor hen is daarom de training ‘Verduurzaming bestaande woningbouw’ ontwikkeld. Janno van Dijke, Technisch projectleider bij VolkerWessels, is enthousiast.

“Voor mij kwam de training op een zeer goed moment”, vertelt Van Dijke. “Sinds maart 2015 ben ik namelijk betrokken bij de Stroomversnelling van VolkerWessels, het project waarbij we samen met onze partners 11.000 woningen renoveren tot een nul-op-de-energiemeter woning. Wij zijn dus dagelijks bezig met het verduurzamen van bestaande woningen.

Natuurlijk kijken wij vanuit onze achtergrond voornamelijk naar de techniek, maar ik vond het erg waardevol dat ook de bewonerscommunicatie veel aandacht kreeg, evenals de rol van de corporaties. Die is namelijk essentieel, dat ervaren wij elke dag weer. De ‘Reality Game’ was bijzonder leerzaam en gaf zowel inzicht in de complexiteit van processen, als ook in de kracht van samenwerken om een gemeenschappelijke ambitie te bereiken.”

 

Eigen woning naar nul-op-de-meter

Van Dijke gaat verder: “Persoonlijk vond ik de laatste sessie erg leuk: ‘Hoe breng ik mijn eigen woning naar nul-op-de-meter?’ Rekenen met behulp van de blauwe tabel, de EPV en met het oog op TCO en MJOB was erg leerzaam. Ook het netwerken met medecursisten heb ik als erg positief ervaren.
Corporatiemensen, bouwers en docenten wisselden onderling ervaringen uit met het doel elkaar beter te maken.

Deze training heeft volledig voldaan aan mijn verwachtingen. Ik heb er bijzonder veel van opgestoken en kan het iedereen, die raakvlakken heeft met woningbouwrenovatie, alleen maar aanraden. Ik houd me sterk aanbevolen voor een eventueel vervolg of een verdieping in deze materie.”

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

079 - 325 24 50

info@bob-kob.nl