“Persoonlijk contact wordt erg gewaardeerd”

Tot voor kort waren de accountmanagers/adviseurs van BOB-KOB dagelijks onderweg om bedrijven en cursisten te ondersteunen. Door de coronamaatregelen ziet hun werk(dag) er nu heel anders uit. Zij vertellen zelf hoe zij, zonder fysieke aanwezigheid hun werk doen.

Twan Verhagen: “Normaal gesproken komen we vaak bij onze klanten. We helpen bijvoorbeeld bedrijven en medewerkers bij ontwikkel- en opleidingsvraagstukken. Doordat we nu fysiek niet meer langskomen gaan die gesprekken vooral via de telefoon en steeds vaker via videobellen.”

Manouk Huijzer: “We bedienen allemaal een eigen regio. Daar zijn wij het eerste aanspreekpunt voor de bedrijven en deelnemers op opleidingsgebied. Die vragen kunnen gaan over persoonlijke ontwikkeltrajecten maar ook over bedrijfsbrede vraagstukken, als men bijvoorbeeld meer met BIM wil gaan werken.”

Patrick van Leeuwen: “Als adviseur hebben we ook contact met de docenten en ik ben regelmatig aanwezig tijdens de lessen. Zo houden we feeling met de praktijk en merken we wat er goed gaat of eventueel beter kan. De docenten betrekken we ook bij de ontwikkeling en vernieuwing van opleidingen. Zij weten als praktijkmensen precies wat er speelt op hun vakgebied.”

Er is snel geschakeld op kantoren en bouwplaatsen

Manouk: “Ik merk dat de bedrijven snel hebben geschakeld en dat er veel wordt thuisgewerkt. Soms in shifts, waarbij medewerkers afwisselend thuiswerken en op kantoor zijn. De projecten lijken over het algemeen goed door te kunnen draaien.”

Twan: “Bij sommige bedrijven mogen tijdelijk geen externen meer op de kantoren komen. Dat geldt dan ook voor ons en daar hebben we sowieso geen fysieke afspraken meer. De bouwplaatsen draaien wel door, al zijn daar ook maatregelen genomen. Daar hoor je soms wel geluiden dat men handjes tekort komt omdat de buitenlandse werknemers naar huis zijn gegaan.”

Patrick: “Ik hoorde ook van een bouwbedrijf waar in verband met de anderhalve-meter-richtlijn nog maar twee medewerkers tegelijkertijd in een woning mochten werken. Onderhoudsbedrijven kunnen niet altijd naar binnen om werkzaamheden bij bewoners in huis uit te voeren.”

Klanten waarderen dat we persoonlijk contact opnemen

Patrick: ”We werken nu hard aan nieuwe initiatieven om kennis te delen zoals video’s, webinars en podcasts. Omdat ik zelf nog vrij nieuw ben in de organisatie ben ik ook bezig om de regio en de vraagstukken goed in beeld te brengen.”

Manouk: “Gelukkig hebben we heel snel alle lopende opleidingen kunnen omzetten naar digitale lessen. Intern werken we veel met video-meetings en we hebben ons fysieke regiospreekuur omgezet naar een skypespreekuur. Daar krijgen we ook veel positieve reacties op. Wat ik vooral hoor, is dat klanten het op prijs stellen dat we persoonlijk contact houden.”

Twan: “De laatste weken hebben we onze collega’s van de backoffice ondersteund door cursisten en bedrijven persoonlijk te benaderen. We merken dat mensen ook erg waarderen dat we ze op deze manier informeren over de voortgang van de lessen. Intern zijn we volop bezig met het verder digitaliseren van onze opleidingen, daar is nu een flinke versnelling in gekomen zodat onze opleidingen zo veel mogelijk door kunnen gaan.”

Alternatief spreekuur

💻 Elke werkdag zijn wij via Skype bereikbaar van 9.00 tot 10.00 uur en van 13.30 tot 14.30 uur voor al je vragen omtrent opleidingen. Je kunt ons toevoegen op Skype via ons e-mailadres.
📞 Op andere momenten kun je ons telefonisch bereiken.

– Hoe zit het met de training/opleiding die ik net ben gestart?
– Wat moet ik doen met de trainingen die zijn geannuleerd?
Of mogelijk heb je een opleidingsvraag die je nu wilt onderzoeken. Schroom niet en stel je vraag!

Regio Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht
Manouk Huijzer
✉ huijzer@bob-kob.nl
📞 06 – 30 73 95 60

Regio Noord-Oost (Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel)
Patrick van Leeuwen
✉ vanleeuwen@bob-kob.nl
📞 06 – 83 15 26 57

Regio Limburg, Midden- en Oost-Brabant en Gelderland
Twan Verhagen
✉ verhagen@bob-kob.nl
📞 06 – 13 81 98 02

Onderstaande adviseurs zijn bereikbaar via e-mail. Stel hen je vraag en ze nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Regio West-Brabant en Zeeland
Edith MacDonald
✉ macdonald@bob-kob.nl

Infra – heel Nederland
Nico Willemsen
✉ willemsen@bob-kob.nl

Publicatiedatum: 23 april 2020

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

079 - 325 24 50

info@bob-kob.nl